9 °Cszórványos felhőzet
2020. október 22., csütörtök • Előd

Természetes szépségápolás tejjel és mandulával

Brauny , 2013. november 11.
Nem kell minden esetben drága szépségápolási szerekre elköltenünk nehezen megkeresett pénzünket, hiszen a valóban hasznos szerek általában nem szintetikus, hanem természetes alapanyagokból állnak, ami annyit jelent, hogy akár mi magunk is elkészíthetjük őket.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Mivel a szépségápolási szereket általában arcon alkalmazzuk, ezért érdemes minden esetben megbízható helyről származó, alaposan megmosott alapanyagokat felhasználni, amihez tiszta kanál és edény társuljon. Hogy milyen összetevőket érdemes alkalmazni a szépségápolási krémek esetében? Dolgozhatunk saját receptek szerint is, attól függően, hogy mire van szükségünk.

A tej például a hidratálást, az arctisztítást segíti, regenerálja a bőrt és segít eltűntetni a kitágult hajszálereket is. Az uborka képes kitágítani a pólusokat, a túró pedig a bőrfeszesítéshez alkalmazható, de a bársonyosságot és a puhaságot is biztosítja, illetve javítja a vérkeringést. A krumpli a fáradt bőrre a legalkalmasabb, főleg abban az esetben, ha tejjel keverjük, így kiváló hidratálókrémet kaphatunk. A mandula a száraz bőrfelületek eltávolítására éppen úgy alkalmas, mint bőrpuhításra, legyen szó mandularadírról vagy mandulaolajról. Az alapanyagokat szabadon kombinálhatjuk egymással, attól függően, hogy mit szeretnénk elérni a készítménnyel.
 
3 hozzászólás

Kunoichi • Megszállott #3 • 5 éve, 3 hónapja és 14 napja

Együtt még nem használtam, külön-külön mindkettőt szeretem

Mariann • Megszállott #2 • 7 éve, 6 hónapja és 15 napja

Én nagyon szeretem a tejes mandulás krémeket nagyon jól puhítják a bőrömet

Gucci • Messiás #1 • 7 éve, 6 hónapja és 16 napja

Én a mandulát inkább megeszem, mert egészséges De jó tippek