2 °Cborús égbolt
2020. november 28., szombat • Stefánia

Természetes sikk és báj francia módra a kánikulában is

Szofi Kakuk , 2020. július 19.
A francia sikkről tulajdonképpen számos formában hallhattunk már, de a nyári szezonban, különösen ajánlott néhány trükköt ellesni a divat francia oldaláról, ha szeretnék a nagy kánikulákban is elegánsan és nőiesen öltözködni. Mindezt persze úgy, hogy közben minél inkább élvezhessük a viseletünk funkcionalista oldalát is. A következőkben, az alapvető francia sikk rejtelmeit mutatjuk meg, de néhány különlegesebb megoldásról is lerántjuk a leplet, amivel egy könnyed nyáresti randiszettet is feldobhatunk akár.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Bátran kombináljuk a fehér színű alapdarabokat

A francia báj a sejtelmességre összpontosít úgy, hogy közben az elegancia és a praktikum is jelen van. Az idei nyáron különösen trendinek számítanak a lenge, tencel anyagból készült ruhadarabok, ezeket pedig, nemcsak a szépségük és a praktikusságuk miatt érdemes szem előtt tartani, hanem azért is, mert a tencel az egy olyan matéria, amely a fenntartható divat egyik kevésbé ismert, úttörő anyaga is egyben. A légies ruhadarabok közül az alkatunkhoz illően válasszunk, de ha igazán követni akarjuk a francia nők stílusról alkotott irányvonalát, akkor próbáljunk meg bokáig érő ruhadarabokban gondolkodni.

Természetes sikk és báj francia módra a kánikulában is - 2. képNyugodtan ragadjunk le egy vagy két alapszínnél és kombináljuk őket

A francia street style nem éppen arról híres, hogy nagyon extravagáns színekkel vagy formákkal apellálna. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy pontosan milyen színek is állnak leginkább jól, egy fehér-bézs kombinációval nem lőhetünk mellé. Egy könnyed fehér ingblúzt és egy bézs színű testre simuló bermuda nadrágot például, bátran kombinálhatunk. Hűvösebb estéken ezt a szettet feldobhatjuk a nadrág színéhez passzoló blézerrel is. A két szín variálása helyett, akár, egyetlen egy színnel is dolgozhatunk, ebben az esetben legyen ez a megunhatatlan klasszikus, a fehér szín.

Válasszunk a virágmintás ruhák közül

Párizs utcáin a nyári forróságban akár óránként is találkozhatunk olyan fiatal nőkkel, akiken egy erőteljesebb színű laza fazonú ruha van. Mintázatukban pedig, ezek a ruhák olyanok, mintha egy virágos rét egyik sűrűbb foltjára tekintenénk. A piros szín kifejezetten a nőiesség egyik szimbóluma, amiből szerencsére számos árnyalat elérhető, így a bőrtónusunkat is figyelembe véve, akárcsak a rúzsválasztásnál lecsaphatunk egy igazi klasszikus, bájos, időtálló piros ruhára is. Az apró mintáknál viszont, érdemes figyelni arra, hogy az alkatunkhoz mérten hol összpontosul erőteljesebben a minta, ugyanis nagyobb domborulatok esetében előnytelen is tud lenni, egy sűrű mintázatú ruha.

Természetes sikk és báj francia módra a kánikulában is - 3. képViseljünk bátran szalmakalapot az utcán is

A nyári forróságban nemcsak trendi kiegészítőként érdemes befektetni egy multifunkcionális szalmakalapokra. Amellett, hogy egy-egy egyszerűbb szettet is remekül fel tudnak dobni, prevenció jellegűk sem elhanyagolható. A szalmakalapokkal megvédhetjük magunkat a hőgutától, a leégéstől, a korai ráncosodástól és a mozgalmas hétköznapok során, még egy lelapultabb hajviseletet is el tud rejteni a kíváncsi szemek elől.

Természetes sikk és báj francia módra a kánikulában is - 4. képVegyünk elő a kedvenc nagypapis szandálunkat

A francia nők még egy olyan lábbelit is, mint a csatos szandál, remekül be tudtak illeszteni a sikkes hétköznapi viseletükbe. A fekete, matt változatot ráadásul, számos stílussal kombinálhatjuk, a kényelmes és lezser ruhadaraboktól, egészen a csinosabb és elegánsabb ruhákig. A sportzokni-szandál kombót azonban, ne kockáztassuk meg, ha nem szeretnénk éppenséggel egy divatbakit elkövetni.

 
2 hozzászólás

bonita • Messiás #2 • 4 hónapja, 2 hete és 5 napja

Imádom a párizsi életérzést és divatot. Annyira sikkes.

eperjam • Überbrutál #1 • 4 hónapja, 2 hete és 5 napja

Szalmakalapot csak strandon viselek, engem az utcán zavar.