12 °C
enyhe eső
2024. április 20., szombat
Tivadar

Természetes fájdalomcsillapítók

2018. november 04.
26.9531
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Rengeteg esetben állíthat elénk az élet olyan problémákat vagy időszakokat, amikor valamilyen oknál fogva folyamatos fájdalomban kell élnünk az életünket, ezáltal vagy kínzó hátfájás, kellemetlen fogfájás vagy hátfájás gyötör minket. Ilyen esetekben előfordul, hogy olyan sok fájdalomcsillapítót vettünk be hasztalanul, hogy már nem merünk újabb bogyókat bekapkodni. Aggodalomra azonban semmi ok, vannak természetes fájdalomcsillapítók is, melyek bár gyakran csak hosszabb alkalmazás mellett fejtik ki hatásukat, azonban eredményességük vitathatatlan. Hogy melyek ezek?


1. Fűzfakéreg

A fűzfakérget elsőként Kínában használták fájdalomcsillapító hatásai miatt, de az évszázadok során az egész világon elterjedt, a belőle készült gyógytea pedig hatékonyan képes csökkenteni a lázas állapotot, a gyulaldásokat és nem mellesleg a fejfájást. Ez nem meglepő, hiszen ugyanaz a szalicil van benne, mint az aszpirinben, azonban hatása lassabban alakul ki, de cserébe legalább sokkal tovább tart. Kapható már tabletta formájában is, de kesernyés ízére érdemes felkészülni.

Természetes fájdalomcsillapítók - 2. kép

2. Gyömbér

Ha főként izomfájdalmaktól szenvedünk, a gyömbér alkalmazása rendkívül hatásos lehet. Ennek az oka nem más, minthogy ez az immunerősítésre is kiválóan alkalmazható gyógynövény serkenti a vérkeringést, ezáltal képes gyorsna kivenni az izomfájdalmakat, de alkalmazható migrénre, émelygésre és hányingerre is, sőt mi több, segíti az emésztést, ezzel enyhítve a puffadást. Leginkább teaként nagyon hatékony, de önmagában is fogyasztható, ha bírjuk csípős ízét.

3. Fokhagyma

A fokhagyma talán nem a legkellemesebb szagokat hagyja maga mögött, de az egyik legjobb csodanövényünk, amit természetes antibitikumként is szokás emlegetni. Nem véletlenül, hiszen nagyszerűen fel tudja venni a kesztyűt a fertőzésekkel, az elszaporodó baktériumokkal szemben, de nagyon hatékony zsibbasz hatással rendelkezik, ha fogfájás vagy fülfájás enyhítésére van szükség.

Természetes fájdalomcsillapítók - 3. kép

4. Kurkuma

A kurkuma egy ősi indiai gyógynövény, mely odakint elképesztően nagy szerepet kap a fájdalomcsillapításban, nem véletlenül, hiszen a szervezetben elképesztő pozitív hatást tud kialakítani. Segíti ugyanis a fogyókúra mellett a szövetek gyógyulását, de bármilyen fájdalom enyhítésére alkalmas a hosszútávú használat mellett, aminek a hátterében erős gyulladásgátló hatása áll, lévén a szervezetben növeli a kortizoltermelést.

5. Szegfűszeg

A szegfűszeg egy sokak számára kellemes, mások szerint kellemetlen ízű fűszernövény, melyben nagyon sok az eugenol, ami az egyik legjobb természetes fertőtlenítő és érzéstelenítő. Emiatt az egyik legjobb természetes alternatíva abban az esetben, ha fogfájástól szenvedünk, hiszen elegendő csak elrágcsálni egyet-egyet ahhoz, hogy tompítsa a fájdalmat.
3 hozzászólás

moni1294

5 éve, 11 hónapja és 4 napja

Ezek is jók, de amikor munkában van az ember, nem fog fokhagymát használni.

válasz erre

Gizus

5 éve, 11 hónapja és 5 napja

Ezek lassan hatnak bár a fokhagyma fogra kiváló. Nem túl kellemes de hamar leviszi a duzzanatot is.

válasz erre

Mirjam

5 éve, 11 hónapja és 5 napja

Jobban szeretek gyorsan bedobni egy fájdalomcsillapítót.

válasz erre