8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Szemránckrém házilag, három természetes összetevőből

2014. január 23.
7.1921
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A szemránckrémek általában rendkívül drágák, hiszen olyan - állítólagos - titkos összetevőkből készülnek, amelyeket a gyártók többsége nem hajlandó elárulni.

A valóságban azonban a szemránckrémek többsége is természetes anyagokból készül, most pedig bemutatunk egy olyan receptet, aminek köszönhetően olcsón és házilag is előállítható egy hasznos kence.

A házilag elkészíthető szemránckrém kapcsán alapvető fontosságú információ, hogy a szem környékének bőre a kevés faggyúmirigy miatt rendkívül száraz, vagyis az első a hidratálás, és a zsírral való ellátás, ami nem csak regenerálja a bőrt, hanem az öregedés lelassításában is szerepet játszik.

A szemránckrém házilag pár perc alatt elkészíthető, és maximum 4-500 forintba kerül, sőt nem kell hozzá más, mint egy deciliter kókuszolaj, két E-vitamint tartalmazó kapszula, vagy por, illetve néhány csepp rózsaolaj.

A kókuszolaj alapvetően egy gyorsan krémszerű állagúvá váló anyag, így önmagában használható. Előbb az olajat egy tálba öntjük, majd az E-vitamint tartalmazó készítményt porrá zúzzuk, és néhány csepp rózsaolaj mellett a tálba keverjük.

Ha alaposan összedolgoztuk, a krémet napokig tarthatjuk a hűtőben, és minden este használhatjuk. A hatás már egy hét múlva szemmel látható lesz, és megelőzésre is tökéletesen alkalmazható!