Szem alatti karikák? Így tüntesd el őket életmódoddal!

Brauny , 2019. március 06.
Rengetegen szenvednek reggelente vagy bizonyos időszakokban a szem alatt megjelenő fekete karikákkal, melyek hátterében bizonyos esetekben alkati sajátosság is állhat - vérszegénység, alultápláltság -, de a menstruáció alatt szintén gyakori jelenség. Ha ezeket kizártad, és nem tudod az okát a karikáknak, próbálj meg változtatni az életmódodon és bevezetni olyan dolgokat, melyek nagy valószínűséggel hiányoznak, és ezt a jelenséget előidézik. Hogy melyek ezek?
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Aludj többet!

A karikás szemeket a legtöbb esetben a kialvatlanság, a megfeszített munkatempó okozza. Ha szeretnéd elkerülni, akkor az egyik legjobb ellenszere mindennek egy kiadós alvás. Ha hét közben nem teheted meg a munkád miatt, legalább hétvégén pótold be, így legalább akkor tarts egy-egy 8-9, esetleg 10 órás etapot, hiszen valamikor neked is ki kell pihenned magadat.

Szem alatti karikák? Így tüntesd el őket életmódoddal! - 2. kép

2. Hidratálj!

A szem alatti karikák hátterében nem ritkán hidratációs zavar is állhat, vagyis az, ha túl kevés folyadékot viszünk be a szervezetünkbe. Ezt ugyebár nagyon könnyen ellensúlyozhatjuk majd, igyunk napi szinten legalább 2-3 liter tiszta folyadékot, lehetőleg szénsavmentes ásványvizet. Ha megszűnik a probléma, máris tudjuk, hogy mi volt a bajunk!

3. A zöld tea jótékony hatása!

A zöld tea kívül és belül egyaránt jó hatást gyakorol a szem környéki fekete karikákra. Fogyasztásával eleve hidratálunk, miközben a benne található vitaminok és nyomelemek a bőrt is felfrissítik, de alkalmazhatjuk közvetlenül a szemek alatti karikákon, hiszen a benne található koffein meglágyítja a bőrt, így segít az elszíneződés eltávolításában.

4. A csoki is jót tesz!

Alighanem ez lesz a legkedveltebb tanácsunk, hiszen mindenki szereti a csokit, de azért hadd jegyezzük meg, hogy nem a tejcsokiról, hanem az étcsokiról beszélünk most. Ebben a típusban található ugyanis nagy mennyiségű flavonoid, mely a megfigyelések alapján képes arra, hogy ha el nem is távolítja, de legalább hatékonyan elhalványítja a karikákat, pláne abban az esetben, ha folyamatosan juttatjuk a szervezetbe.

Szem alatti karikák? Így tüntesd el őket életmódoddal! - 3. kép

5. A paradicsom a titkos fegyver!

Kevesen ismerik ilyen formában, még kevesebben alkalmazzák, de a paradicsom a zöld teához hasonló formában képes arra, hogy megpuhítja a bőrünket, ezáltal elhalványítja, hosszabb távon el is tüntetheti a sötét karikákat. Bár elfogyasztva is hatásos, azonban sokkal eredményesebb, ha közvetlenül a problémás felületre kenjük a friss paradicsompürét, amit pakolásként alkalmazunk bőrünk puhításának érdekében.

+1. A vérkeringésed rendben?

Sokan vannak, akik eleget alszanak, hidratálnak, egészségesek, a vitamint is tömik magukba, mégis karikás szemekkel ébrednek. Ilyenkor felmerülhet a gyanú, hogy esetleg a vérkeringéssel van probléma. Ha nincsenek gerincbántalmaid, egy próbát megér, hogy néhány éjszakát nem vízszintesen, hanem púpozott párnákkal, például egy kis- és egy nagypárnával alszol, mert ilyenkor javul a feji rész vérkeringése. Ha ez volt az ok, keresd fel a háziorvosodat.
 
1 hozzászólás

Sonci • Messiás #1 • 1 éve, 11 napja

Én bármit teszek nekem mindig sötét a szemem alatt. Tehetek rá bármilyen krémet, vagy házi praktikát, semmi sem használ. A vérszegénységem miatt van.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Rántott hagymakarikák
Rántott hagymakarikák