7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Súlyos problémák forrása lehet a nagy mell is

2013. november 20.
2.6141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Habár a mai társadalomban azok a nők számítanak ideálnak, akik nagy és telt keblekkel rendelkeznek, sőt mi több, szépészeti beavatkozások segítségével nagyon sokan tesznek is azért, hogy megnöveljék mellméretüket, de orvosszakértők szerint ez súlyos problémák forrásává is válhat.



Az orvosi szaknyelvben makromasztiának, vagyis kórosan nagy mellnek nevezett probléma ugyanis a legfrissebb kutatások szerint rendkívül nagy mértékben okoznak nyaki fájdalmakat, zsibbadást, fülzúgást és végtaggyengeséget is a hölgyek számára - függetlenül attól, hogy természetes, netán mesterséges adottságról van-e szó.

Egy alapos kutatás során nemrégiben 15 nagy mellű nőt vizsgáltak meg a Tennessee-i Neurológiai Intézet munkatársai, és mindegyiküknél találtak súlyos idegbecsípődéseket az alsó nyak régiójában, a páciensek pedig ebből kifolyólag is gyakran panaszkodtak nyaki fájdalmakra, zsibbadtságra, fülzúgásra és végtaggyengeségre.

A kutatás legmegdöbbentőbb pontja az volt, hogy azoknál a nőknél, akik az átlagosnál nagyobb mellekkel rendelkeznek, bizonyos izmok - így például a hüvelykujj mozgatásáért felelősek - lényegesen gyengébbek, mint normál mellmérettel rendelkező társaiknál.