8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Sminkhibák, melyek öregebbé teszik az arcodat

2019. augusztus 21.
5.9901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A nők többsége általában azért sminkel, hogy szebbnek és fiatalabbnak tűnjön. Ez evidens és nem képezi vita tárgyát, az viszont sokkal inkább, hogy rengetegen vannak, akik nem ismerik a sminkelés alapjait, ezáltal olyan sminket tesznek fel az arcukra, ami inkább a hátrányukat szolgálja, ergo sokkal öregebbé teszik vele magukat. Amennyiben te is úgy érzed, hogy a sminked néha nem az igazi, mert idősebbnek tűnsz tőle, íme néhány tipikus hiba, hátha a tied és köztük lesz!


1. A túl éles vonalak

A túl élesre hagyott vonalak, vagyis a túl sok kontúr az utóbbi néhány évben elképesztően népszerűvé vált az emberek körében, amit határozottan a hírességektől vettek át a nők, a trendhez pedig a legtöbb sminkmárka is igazodott, hiszen rengeteg kontúrtermék kapható már a piacon. Mivel egyszerűen használható, értelemszerűen népszerű, azonban mivel ezzel az arccsontokat emeljük ki, ezért rendkívüli módon megöregíthetjük vele magunkat.

Sminkhibák, melyek öregebbé teszik az arcodat - 2. kép

2. A túl sok fény

A highlighter, avagy fényesítő szintén az aktuális trend részeként bukkant fel a sminkvilágban, hiszen mindenki szereti a ragyogó arcbőrt, ami a fiatalság forrása. Ha viszont túl sok fényesítő kerül a szemöldökhöz kapcsolódó csontra, az optikailag megnyújtja lefelé a szemet, vagyis öregíti azt, ami az egész arcra, a teljes kisugárzásra rossz hatással lehet.

3. Erősen kiszedett szemöldök

Volt idő, amikor az erősen kiszedett szemöldök trendi volt, manapság azonban inkább az arcvonalhoz illeszkedő formák és megoldások hódítanak, és sokkal fiatalosabbak is, mint a vékony, élesre rajzolt szemöldök. Ennek az oka, hogy sokkal természetesebb hatást kelt. Ha mégis kiszednénk és rajzolnánk, válasszunk felfelé ívelő véget, mert az sokkal fiatalosabb!

Sminkhibák, melyek öregebbé teszik az arcodat - 3. kép

4. Az eltúlzott alapozó

Az alapozó mindennek az alapja, azonban sokan esnek abba a hibába, hogy túl sokat használnak belőle, ami szintén öregít. Az ok egyszerű: a legjobb minőségű alapozó is képes arra, hogy eltúlzott mennyiségben belekerül a kis ráncokba, amivel felnagyítjuk a bőrhibákat. Kis túlzással az is jobb ilyen esetben, ha inkább messzire elkerüljük az alapozót.

5. A túlfestett szemhéj

Bár a szemhéj felső részének túlfestése megfelelő árnyalatokban kifejezetten előnyösnek tekinthető, azonban ha mindezt az alsó szemhéjon alkalmazzuk, az elképesztően nagy sminkhiba. Ennek az oka az, hogy az alulról kihúzott szem sokkal kisebbnek tűnik és egyben megereszkedettnek, miközben úgy tűnik, mintha kis táskácskák lennének a szem alatt, ami szintén nem nevezhető túl előnyösnek. Érdemes tehát alaposan odafigyelni erre!
1 hozzászólás

Minoni

5 éve, 22 napja

Én nem bírom azt se ha valaki kikeni a száját és a kis barázdákba befolyik.

válasz erre