13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Rostdiéta: A gyors fogyás legjobb módszere

2013. december 20.
3.0541
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A plusz kilók eltávolításának egyik alapja, hogy szervezetünkben felgyorsítjuk az anyagcserét, aminek köszönhetően a felesleges, csak lerakódásokat biztosító tápanyagok hamar kiürülnek a szervezetből, ami így csak és kizárólag azt és annyit vesz fel a bevitt táplálékból, amire és amennyire szükségünk van.


Hogy ezt elérjük, számtalan diétás módszer közül választhatunk, ám a leghatásosabb mindközül a rostdiéta, amelynek keretein belül rostban gazdag ételeket viszünk szervezetünkbe. Ez nem csak az egészséges étrend miatt kiemelkedően fontos, hanem a plusz kilók leadásának tekintetében is, hiszen ezáltal nem kell koplalnunk, mégis könnyedén előidézhetjük szervezetünk salaktalanítását. A rostszegény táplálkozás tudományosan bizonyított, hogy megakadályozza az ideális testsúly elérését, de az anyagcsere lelassítása miatt megnöveli az emésztőrendszerben kialakuló daganatos megbetegedések kockázatát is.

Ahhoz, hogy mindezt elkerüljük, ezáltal pedig könnyedén megszabaduljunk a felesleges kilóktól, fontos a nagy mennyiségű rostanyag fogyasztása. Ezt zöldséggel, gyümölccsel, különösképpen babbal és hüvelyesekkel érhetjük el, de hatásos lehet a teljes kiőrlésű péksütemény és a korpakészítmény is a sikeres fogyókúra érdekében. Ezekkel az ételekkel ugyanis nem csak az anyagcserét felgyorsító rostokkal gyarapíthatjuk szervezetünket, hanem vitaminokkal és ásványi anyagokkal is.

Fontos azonban, hogy a rostdiéta közben megemeljük folyadékbevitelünket, így 3-4 liter tiszta, szénsavmentes ásványvizet kell fogyasztanunk ahhoz, hogy a rostok kifejtsék jótékony hatásukat.
6 hozzászólás

marianna1234

11 éve, 1 hónapja és 22 napja

sajnos csak 2 liter folyadékot tudok meg inni télen meg ennyit sem szoktam meg inni !

válasz erre

bettike

11 éve, 1 hónapja és 27 napja

Ez egy jó diéta-alap, működik!mosolygó smiley

válasz erre

monyó

11 éve, 1 hónapja és 27 napja

Akkor lehet hogy nekem a kevesebb víz miatt nem működött, de nem jött be amikor kipróbáltam.

válasz erre

Linda

11 éve, 1 hónapja és 27 napja

A rostok fontosak fogyókúra esetén

válasz erre

leoni

11 éve, 1 hónapja és 27 napja

Nem tudok ennyi vizet meginni egy nap...

válasz erre

csillucs

11 éve, 1 hónapja és 27 napja

Kedvencekbe mentve röhögő smiley kari után szükségem lesz rá

válasz erre