1 °Ctiszta égbolt
2020. november 25., szerda • Katalin

Ráncok? Így akadályozd meg, hogy elmélyüljenek!

Brauny , 2016. július 24.
A ráncok kialakulása ellen sajnos senki sem tehet semmit, a kor előrehaladásával ugyanis még a genetikailag szerencsések bőre is ráncosodni kezd. A közhiedelemmel ellentétben azonban azzal kapcsolatban már nagyon sokat tehetünk, hogy ezek a ráncok minél később jelenjenek meg bőrünkön, és amennyiben már megmutatták magukat, akkor minél később mélyüljenek el. Hogy milyen hasznos tanácsokkal tudunk szolgálni ezen a téren? Íme néhány tuti tipp!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Kezdj el krémezni!

Amint megjelennek az első ráncok - például az arcodon -, érdemes azonnal beruházni egy olyan krémre, ami nem a legolcsóbb kategóriát képviseli, hovatovább valóban képes megfelelően hidratálni a bőrt. A különféle hidratáló krémek egyébiránt a megelőzés kapcsán is fontosak, de a már kialakult ráncok elmélyülésének megakadályozását is évekig késleltethetjük ezekkel a krémekkel vagy szérumokkal.

Ráncok? Így akadályozd meg, hogy elmélyüljenek! - 2. kép

2. Egyél kollagént!

A kollagént nem csak kívülről, hanem belülről is érdemes adagolni szervezetünknek annak érdekében, hogy bőrünk szép és sima maradhasson. Ennek érdekében egyél sok szárnyast és halat, valamint gombát annak érdekében, hogy mindig tele legyen a kollagénraktárad, ami mellé C-vitamint se felejts el szedni, hiszen ez elősegíti a kollagén felszívódását és beépülését. Amennyiben ezek az ételek nem tartoznak a kedvenceid közé, akkor vásárolhatsz kollagénes étrend-kiegészítőket is, amelyek ugyanolyan hatásosak.

3. Kerüld a légkondit!

Habár a légkondicionáló talán nagyon hasznos találmány, ha a nagy nyári melegben egy kis felfrissülésre vágyunk, de maga a légkondi nagyon kellemetlen hatást gyakorol a bőrünkre, lévén kiszárítja azt, és olyan vízhiányos állapotot idéz elő, amitől a ráncok tovább mélyülnek. Ha nem tudod elkerülni a légkondis környezetet - például a munka miatt -, akkor ügyelj az elegendő vízfogyasztásra és bőröd hidratációjára.

Ráncok? Így akadályozd meg, hogy elmélyüljenek! - 3. kép


4. Se napozás, se szolárium!

A napozásra és a szoláriumra sokan egy szépségápolási dologként tekintenek, pedig inkább szépségrombolás, amit a káros UV sugarak tesznek a bőrünkkel. Hiába tűnünk ugyanis barnább bőrrel - elviekben - vonzóbbaknak, bőrünket olyannyira szétroncsoljuk ezzel, hogy a rendszeres szoláriumozás és napozás akár 10 évvel előbb is ráncossá tehet minket, sőt mi több, lényegesen elmélyítheti a már meglévő gödröcskéket is.

+1. Használj napszemüveget!

A legtöbb ránc általában a grimaszok és a mimikák által keltett gödröcskéknél alakul ki. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy soha ne nevessünk, de ha például megtehetjük, hogy ne hunyorgassunk, akkor miért is hunyorgatnánk? Hordjunk éppen emiatt mindig megfelelő UV szűrővel ellátott napszemüveget annak érdekében, hogy soha ne kelljen ráncolnunk a homlokunkat a napfény miatt, ezzel ugyanis jelentős mértékben késleltethetjük a ráncok kialakulását, illetve a meglévők elmélyülését.
 
4 hozzászólás

bonita • Messiás #4 • 4 éve, 8 hónapja és 15 napja

azért nyáron elég nehéz nem napozni

Minoni • Nagymester #3 • 4 éve, 8 hónapja és 16 napja

Én éppen ezért veszek fel mindig napszemüveget, hogy ne ráncosodjon a szemem.

Mirjam • Polihisztor #2 • 4 éve, 8 hónapja és 16 napja

A gombában van kollagén? Ezt nem tudtam.

Edit90 • Überbrutál #1 • 4 éve, 8 hónapja és 16 napja

Sajnos légkondi nélkül nem bírom ezt az őrült meleget... De a többit betartom!