13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Őszi divattippek, hogy egy igazi párizsi lady válhasson belőled!

2019. szeptember 14.
10.8561
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A francia sikk egész évben képviselteti magát a 'street style' szettek között, ez nem is igazán meglepő, hiszen a francia divat köztudottan mindig is a stílusos megjelenést vonta maga után. Ehhez a divatipar Párizs orientált közege is kellett, de mindemellett a francia nők öltözködésükhöz való hozzáállása. A letisztult színekkel apelláló párizsi nők, még a legegyszerűbb ruhadarabokban is nőiesek, szexik, magabiztosak és egyben komfortosak, amihez nemcsak a ruhaválasztásuk kapcsolható, hanem az a mentalitás is, amivel képviselni tudják az önmagukhoz leginkább passzoló stílusjegyeket.


A francia nők öltözködéséről rengeteg tévhit kering, elsősorban az, hogy nyilvánvalóan az ő szekrényük tele van márkás ruhadarabokkal, amelyeket egy átlagos európai nő nem feltétlen tudna minden esetben megengedni magának. A párizsi sikk azonban, pontosan arról szól, hogy az egyszerűségre kell törekedni és főleg nem ajánlott egyszerre több neves divatház ruhadarabjait és kiegészítőit egy szetten belül kombinálni. A francia nők nem hordanak vibráló színű felsőket, nagyon kirívó szetteket. Nagyon gyakran a mintás felsőket is kerülik és az pedig, hogy bizonyos felsőkön márkajelzés legyen, az szinte teljesen kizárt.

Őszi divattippek, hogy egy igazi párizsi lady válhasson belőled! - 2. kép

Egy igazi francia lányt nem fogunk az utcán sétálva egyszerre Yves Saint Laurent táskát hordva, Chanel pólóban flangálni látni, ugyanis náluk nagyon is követendőek az örök érvényű és egyszerű divatszabályok, a minimál stílus követése.

1. A farmernadrág a kulcs!

A farmer alapdarabnak számít, amit a hétköznapokon, egy könnyed randevúra, de egy lazább üzleti megbeszélésre is bátran hordanak. A 'mom jeans' pedig kimondottan előnyös tud lenni egy-egy lenge krémszínű blúzzal, zakóval és egy kis méretű táskával. A farmerdzseki sem tiltólistás, de ezt mindenképpen egy elegánsabb paperbag fazonú nadrággal ajánlott felvenni, egy csinosabb cipővel párosítva.

Őszi divattippek, hogy egy igazi párizsi lady válhasson belőled! - 3. kép

2. Viszlát élénk színek!

A vibráló neon színek semmilyen évszakban nem jellemzi a francia öltözködést, de az őszi időszakban szinte teljesen a tiltó listán vannak ezek az árnyalatok. A föld színek azonban extrémebb árnyalatokban is jöhetnek, bátran kombinálják is őket, bármilyen alaptónussal rendelkező hölgyről is legyen szó.

3. Hosszú, egyenes fazonú kabátok minden mennyiségben!

A barna ballonkabátok egyértelműen jellemzik a francia őszi divattrendeket, ezek a könnyed kabátok minden francia nő ruhatárában megtalálhatóak, hol szürke, hol pedig barna árnyalatokban. A mély zsebű, szűkített fazonok optikailag még az alakot is megnyújtják és magassarkúval párosítva, egy teltkarcsú alakot is előnyösebbnek mutat rádasként pedig, a szeles időben nem fázunk meg, hiszen eléggé leér a kabát ahhoz, hogy védje a derekunkat is.

Őszi divattippek, hogy egy igazi párizsi lady válhasson belőled! - 4. kép

4. Ékszer helyett sál a nyakba!

A feltűnösködés elkerülése az ékszerek esetében is jellemző a párizsi lányokra. Ettől függetlenül a finom, minimál nyakláncok, gyűrűk és apró fülbevalók megjelennek kiegészítőként, de nem ritka az sem, hogy a csípősebb időben egy selyem sál kerül a nyakba vagy éppen egy kócos konty kiegészítéseként hordják. Ezeknél a kiegészítőknél bátran választanak piros, kék vagy sárga színt, de a mintás darabok is közkedveltek.

5. Sportcipő a tűsarkú helyett!

A sportos és elegáns szettek ötvözése is francia vonalról indult el, ami bizonyítja azt is, hogy lehet nőies egy jól megválasztott sportcipő is, akár még egy kiskosztümmel párosítva is. A cipők nagy része fehér vagy pasztell árnyalatokban tündökölnek, amik gyakran magasított talppal rendelkeznek.
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

4 éve, 11 hónapja és 13 napja

Tetszik ez a stílus nagyon.

válasz erre

Carrie

4 éve, 11 hónapja és 25 napja

Szeretem a francia sikket. Olyan kis egyszerű de elegáns.

válasz erre

Pillangó

4 éve, 11 hónapja és 26 napja

Kb ezeket szoktam hordani. mosolygó smiley

válasz erre