13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Orvoshoz kell vinni a gyereket? Íme néhány óvintézkedés a járványhelyzet idejére!

2020. október 11.
1.8061
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A jelenlegi járványhelyzetben az emberek sehová nem mennek szívesen, és nem feltétlenül azért, mert félnek a vírustól, sokkal inkább azért, mert rendkívül nyomasztó és megterhelő mindenhová maszkban menni, állandóan fertőtleníteni a kezeket és így tovább. Különösen kellemetlen ilyen időszakban orvoshoz járni, akinek azonban van kisgyermeke, az sajnos jól tudja, hogy ilyenkor ez szinte megkerülhetetlen, hiszen ősszel még a legerősebb gyermekek is lebetegszenek egyszer. Hogy milyen óvintézkedések mellett menjünk ilyenkor orvoshoz vele?


Először is jegyezzük meg: a gyerekek a legkevésbé veszélyeztetett korosztály

Amit feltétlenül vegyünk figyelembe a téma kapcsán, hogy a COVID-19 a jelenlegi ismereteink alapján a gyerekekre a legkevésbé veszélyes. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy minden gyerek olyan szerencsés lesz, hogy tünetmentesen megússza a fertőzést, tehát ne kísértsük a sorsot, dacára az orvosi állításoknak, azért tegyünk meg mindent, hogy gyermekünk semmilyen formában se találkozzon olyan betegekkel, akik esetleges fertőzöttek lehetnek, hiszen egyetlen szülő sem szeretné még kismértékben sem rosszul látni a lurkóját.

Orvoshoz kell vinni a gyereket? Íme néhány óvintézkedés a járványhelyzet idejére! - 2. kép

Maszk természetesen legyen

A maszk manapság mindenkinek kötelező, ha olyan helyre megy, ahol egy légtérben több ember tartózkodik, egyedül a gyerekek esetében van kivétel, emiatt például az iskolákban sem kötelezik őket maszkviselésre, mint ahogyan a tanárokat sem, ami egyébként rendkívül veszélyes magatartás, de ez egy másik cikk témája. Ha orvoshoz megyünk a gyerekkel, minden esetben adjunk maszkot rá, bármi is legyen az előírás. Teljesen mindegy, hogy azért adjuk rá a védőfelszerelést, hogy őt megvédjük a vírustól, esetleg azt nem szeretnénk, hogy mást megfertőzzön, a lényeg, hogy tegyünk meg minden óvintézkedést. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy a mi gyermekünk koronavírus hordozó, és átadja egy másik gyereknek, aki ettől nem is betegszik meg, de hazaviszi, átadja egy nagyszülőnek, aki már komolyabb tüneteket fog produkálni.

Ne nyúljon a játékokhoz és a könyvekhez

A gyerekorvosi rendelőkben gyakran találhatnak a gyerekek játékokat, könyveket és egyéb olyan dolgokat, melyek segíthetnek nekik elütni a várakozási időt. Ha lehetséges, ezektől a játéksarkoktól tartsuk távol a gyereket, hiszen nem fertőtlenítik őket semmilyen formában - ahol igen, ott sem lehetséges ezt megfelelő alapossággal elvégezni -, inkább vigyünk sajátot otthonról, ha nehezére esik a picinek addig lefoglalnia magát.

Orvoshoz kell vinni a gyereket? Íme néhány óvintézkedés a járványhelyzet idejére! - 3. kép

Tartson megfelelő távolságot

Rendkívül lényeges az orvosnál a megfelelő távolságtartás is. A gyerekek szeretnek egymással játszadozni, de ha tehetjük, akkor inkább most kerüljék el a kontaktust. Beszélgetni nyilván lehet, de a távolságtartást azért fontos betartani, és nem is azért, mert egymásra veszélyesek lennének, sokkal inkább a fentebb említett probléma miatt, miszerint a pici hazaviszi a vírust, és ott egy olyan embernek adja át, akire már potenciális veszélyt jelent.
2 hozzászólás

Babóca

3 éve, 9 hónapja és 2 napja

Nagyon nehéz lehet a kicsiknek megmondani, hogy maszkot kell hordani. Nagyon durva.

válasz erre

regeena

3 éve, 9 hónapja és 4 napja

Nem lennék most a szülők helyében. Köhög a gyerek aztán már marad is otthon. Durva ez a szitu.

válasz erre