9 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Öregedésgátló krém házilag - Íme a titkos recept!

2014. január 01.
4.5311
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A fiatalság kulcsát ugyan a kutatók még mindig csak keresik, azt azonban már az orvostudomány is bebizonyította, hogy rengeteg olyan készítmény van, ami segíthet meggátolni az öregedést.

Ezek a készítmények általában csak méregdrágán szerezhetők be, de az aloe vera segítségével otthon is elkészíthetjük, méghozzá egyszerűbben, mint hinnénk. Íme, így készül az öregedésgátló krém házilag!

Első lépésként szükségünk lesz egy az aloe vera gyógyító géljét tartalmazó kaktuszra, amit a legtöbb virágboltban könnyedén beszerezhetünk. Ha már megvan a növény, vágjunk le egy húsosabbat a levelei közül, mossuk meg, távolítsuk el a tüskéket, majd fejtsük le a levélnek legalább az egyik oldaláról a zöld fedőhártyát.

Ha ezzel megvagyunk, egy kanál segítségével a levélben található gélszerű anyagot egy tálba kaparjuk, és akár már önmagában is felvihetjük arcbőrünkre, de érdemes még felturbózni egy kicsit, méghozzá különféle 100 százalékos növényi olajokkal, amelyeket bőrproblémától függően adagolunk.

Így például amennyiben száraz a bőrünk, és nem csak fiatalítani szeretnénk magunkat, hanem hidratálni is, akkor avokádóból vagy szezámmagból készült olajat használjunk, ha pedig normalizálni akarjuk bőrünk pH értékét, akkor a szőlőmagolaj használatos hozzá. Így válhatunk egyszerre széppé, és fiatalabbá!