7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Nyári zsírbontó zöldségek

2020. augusztus 16.
14.7901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Fogyni sokféleképpen lehet, azonban sokan hajlamosak elfelejteni, hogy ez mindig egy többtényezős egyenlet, ami azt jelenti, hogy csak táplálkozással, vagy csak mozgással nem biztos, hogy elérünk bármit is, illetve nem olyan hatásfokkal, de a dolgok együttes alkalmazása komoly eredményeket hozhat. Egyik sem fontosabb, mint a másik, de a nyári időszakban érdemes lehet élni a szezonális zöldségek zsírégető hatásával, hiszen ezek az élelmiszerek alaposan meg tudják támogatni szervezetünk fogyását. Hogy melyekkel érdemes próbálkozni?


Fodros kel

A fodros kel ritkán szerepel a magyarok étrendjében, márpedig rendkívül hatékony ezen a téren, elképesztően sok omega-3 és omega-6 zsírsav található benne - persze rengeteg vitamin mellett - melyek a zsírégetés szempontjából kifejezetten lényegesek. Különösen ajánlatos belőle zöldséglevest készíteni, de párolva is egészen isteni, sőt a fodros kelből készíthetünk szárított chipset, ami akár nasiként sem utolsó.

Nyári zsírbontó zöldségek - 2. kép

Sóska

A sóskát valamiért a legtöbben utálják, pedig rendszerint csak az a baj, hogy nem tudják megfelelően elkészíteni, hiszen olyan szuper főzelékek és levesek állíthatók össze a segítségével, ami kenterbe ver bármilyen más ételt. Nem csak erősíti az immunrendszert, de erőteljes vízhajtó hatást vált ki a szervezetből, méghozzá a zsírbontó folyamatok mellett.

Petrezselyem

A petrezselymet a legtöbben valamiért soha nem fogyasztjuk önmagában, pedig ha szeretjük az ízét, akkor bizony érdemes nyáron beépíteni az étrendünkbe, hiszen elképesztően hatásos, ha fogyókúráról van szó. Hogy miként alkalmazható, ha nem leves ízesítésére? Nos, a petrezselyem zöldjéből isteni zöld turmix készíthető, ami elképesztően egészséges, és gyakorlatilag nulla kalóriával képes alaposan eltelíteni minket.

Cékla

Sok helyen már van friss cékla, amit érdemes lehet már reszelni, préselni vagy savanyúságot készíteni belőle, mert elképesztően egészséges, májvédő funkció mellett elképesztően sok benne a vas, így segíti a vérképzést, de jelentős mértékben gyorsítja az anyagcserét is. Fontos, hogy nemcsak a gumója fogyasztható, hanem a leve is - lehet kapni külön céklalét -, aminek az íze ugyan nem a legjobb, de nagyon hatékony társ a fogyókúrában.

Nyári zsírbontó zöldségek - 3. kép

Uborka

Az uborka amilyen finom és laktató, olyan sok előnyös hatást gyakorol a szervezetünkre! Képes segíteni a gyulladásos elváltozások enyhítésében, jó hatással van a légzőszervekre, mindemellett pedig mivel rengeteg vizet és rostot tartalmaz egyszerre, ezért az emésztésünket egyaránt alaposan megtámogathatjuk vele. Plusz pont, hogy mindemellett képes nyugtatni a bélrendszert és gyorsítani az anyagcserét!

Sárgarépa

A kertekben már beérett a sárgarépa, amit a népi gyógyászat évszázadok óta alkalmaz különféle problémák kezelésére, legyen szó májról, epéről vagy a szem betegségeiről. Nagyon erős immunvédő hatása van, segít megakadályozni a daganatos betegségek kialakulását, magas élelmi rosttartalmának hála pedig kiválóan megpörgeti az emésztést, valamint az anyagcserét egyaránt.
3 hozzászólás

csillucs

3 éve, 11 hónapja és 23 napja

Uborka az egyik legjobb, vízhajtó is. Csak kár, hogy sokat kell enni belőle hogy érezze az ember. röhögő smiley

válasz erre

becky

3 éve, 11 hónapja és 24 napja

A fodros kelt nagyon kedvelem, bár eddig nem éreztem zsírbontó hatását röhögő smiley

válasz erre

debbie

3 éve, 11 hónapja és 25 napja

Nem mondom, hogy a kedvenceim de azért van amit megeszek.

válasz erre