6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Nem nő a hajad? Ez állhat a háttérben!

2019. október 27.
19.0311
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Bár a hosszú haj ma már nem olyan presztízs a nők körében, mint annak idején, így a legtöbb nő inkább fiúsan rövid frizurát vágat magának, de szerencsére még azért elég sokan ragaszkodnak legalább a félhosszú viselethez. Még többen vannak azonban, akik szívesen hordanának hosszú hajat, de valamiért nem akarnak megnőni a szálak. Hogy mi állhat a háttérben? A legtöbb esetben saját magunk, mert nem figyelünk oda eléggé az ápolásra. Lássuk, hogy mi lehet a nem növekedő haj hátterében!


Gyakori formázás

A túl gyakori hajformázás egyáltalán nem tesz jót a haj állapotának. A sok vasalás, a rengeteg göndörítés például hosszabb távon kikészíti a hajat, így ha túlzásba visszük, akkor azzal szó szerint tönkretehetjük a szálakat. Sokan bele sem gondolnak abba, hogy a haj is egyfajta bőrréteg, és ahogyan a bőrünk meg tud égni például a hajvastól, úgy a hajunkat is megégethetjük vele. Néha tehát viseljük természetes módon a frizuránkat!

Nem nő a hajad? Ez állhat a háttérben! - 2. kép

Nem jársz eleget fodrászhoz

Sokan haragszanak a fodrászokra, mert mindig visszavágják a hajvégeket, amiről rengetegen úgy gondolják, hogy a növekedést gátolja, de valójában csak így, a töredezett végek megszüntetésével lehet egészséges és egyben hosszú hajunk. Ha nem vágnák vissza, akkor nyilván hamarabb megnőne, de egyrészt soha nem lenne elég hosszú, hovatovább annyira elvékonyodna a hajszálak vége, hogy kénytelenek lennénk az egészet levágatni a későbbiekben. Itt tehát maximálisan igaz a lassan járj, tovább érsz mondás!

Hiányzik a hidratálás

Ha szervezetünk dehidratált, az bőrünkön látszik meg elsőként. Mivel a haj gyakorlatilag bőr, ezért ne lepődjünk meg, ha ilyen esetben nem lesz sem fényes, sem élettel teli, hovatovább nem akar nőni. A hajszálak is képesek ugyanis szomjazni, sőt mi több, azt is megérzik, ha nem megfelelően táplálkozunk, tehát nincs elég vitamin és ásványi anyag a szervezetünkben. Fontos erre nagyon odafigyelni, hiszen rengetegen tették már tönkre ezzel a frizurájukat.

Nem nő a hajad? Ez állhat a háttérben! - 3. kép

Túl gyakran kötözgeted

A hosszú hajat meg kell tanulni hordani. Aki mindig összekötve viseli, az csakhamar rádöbben arra, hogy a hajszálak megtörnek, egyszerűen elszakadnak a guminál, de a kontyok, a fonatok, a csatok és egyebek sem túl szerencsések számukra. Ugyanez a probléma akkor is, ha túl sok felesleges vegyszert kenünk fel rá. A sampon még rendben van, de felesleges mindenféle pakolásokkal és kondicionálókkal kenni, mert ezek a közhiedelemmel és a reklámokkal ellentétben egyáltalán nem hasznosak a hajunk számára.

Helytelen fésülködés

A hosszú hajat nemcsak viselni kell tudni, hanem ápolni és gondozni is. Az ápolás egyik alapja a napi többszöri fésülködés, hogy ne kócosodjon, ne csomósodjon össze a hajkoronánk. Sokan azonban eleve rosszul állnak neki, rossz fésűt választanak, nedvesen fésülködnek, koszos fésűt használnak, tépik a hajukat, rángatják vagy csak egyszerűen kihagyják a fésülködést. Ez bizony óriási probléma lehet, szóval figyeljünk oda rá nagyon, ha nem növekszik sehogyan sem a hajunk.
1 hozzászólás

Zita.Péter

4 éve, 10 hónapja és 10 napja

Sok minden állhat a háttérben, gyulladás is.

válasz erre