12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Nem hizlal annyira a chips, mint azt korábban állították!

2015. október 01.
3.0661
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ma végre beláthatjuk, hogy néhány kutatásnak azért igazán gyakorlati haszna is van, sokan ugyanis például azért nem esznek chipset már évek óta, mert az elhízás miatt aggódnak, de a legfrissebb hírek szerint nem kellene ezen aggodalmaskodnunk.

A legfrissebb hírek szerint ugyanis megfelelő mértékben nyugodtan elfogyaszthatunk olyan chipseket, amelyek nem a valóban hizlaló burgonyaporból, hanem valódi krumpliból készülnek, hiszen kalóriatartalmuk semmivel sem nagyobb, mint egy csokoládéé.

Ami miatt mégis érdemes csak nagyon mértékletesnek lenni a chips-ekkel, az főként a benne található nagy mennyiségű só, ami olyan jelentős, hogy hosszabb távon akár szív- és érrendszeri problémák, valamint magas vérnyomás kialakulásához is vezethet - legalábbis többek között.

A legfrissebb adatok szerint egyébiránt Magyarországon nagyon kevés chipest eszünk, egy évben alig 390 grammot fogyaszt el egy átlagos ember, ami még bőven a biztonságos és egészséges határérték alatt található, vagyis ha hetente elfogyasztunk egy zacskóval, biztosan nem fogunk elhízni tőle.

A hangsúly itt is a mértékletességen van, illetve az, hogy igazi krumpliból készült terméket válasszunk!