7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Nem akarsz elhízni az ünnepek alatt? Íme néhány tuti tipp!

2013. december 16.
2.0581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Közelegnek az ünnepek, ami sokak számára a féktelen evés, lustulás és a plusz kilók időszaka! Ha ezúttal nem szeretnéd fogyókúrával kezdeni az új esztendőt, tarts be az alábbi tippeket!

Az egyik legfontosabb, hogy az ünnepi ételek sok rostot tartalmazzanak, így ne nélkülözzék a zöldséget és a gyümölcsöt, hiszen ezekből is nagyon finom és ízletes étkek készíthetők, nem mellesleg pedig segítik az anyagcserénket, akárcsak a leves, ami nem csak telít, hanem rendszerint minimális mennyiségű kalóriát tartalmaz, vagyis ehetünk belőle bőséggel.

A tenger gyümölcsei exkluzív ételek, így karácsonyra duplán ideálisak, hiszen segítségükkel nem csak ínyenc falatokat tehetünk a tányérra, hanem minimális zsírtartalmuk miatt nagy mennyiségben is fogyaszthatunk belőlük.

Egy jó rákkoktélnak vagy ráksalátának például ki tudna ellenállni?

Fontos ezen felül, hogy odafigyeljünk az adagokra! Ünnepek során gyakran hajlamosak vagyunk túlenni magunkat, de ha ebben az időszakban is csak annyit eszünk, amennyire éppen szükségünk van, biztosan nem lesz problémánk. El kell kerülnünk mindemellett a cukros italokat, és az alkoholt se vigyük túlzásba, a desszertnél pedig tartsuk be a három harapás szabályát, tehát csak olyan desszertet válasszunk - lehetőleg a délelőtti órákban -, amit három harapásból meg tudunk enni.

Egy szelet mákos bejgli tehát még nem a világ, de amennyiben a fenti szabályokat nem tartjuk be, akár 2-3 kilogramm plusz kilót is felszedhetünk.