19 °Cerős felhőzet
2021. május 15., szombat • Zsófia, Szonja

Műkörömépítés házilag, lépésre-lépésre

Brauny , 2016. október 29.
Sokan gondolják úgy, hogy a műkörömépítés házilag szinte lehetetlen feladat, azonban ez ebben a formában egy nagyon általános, hovatovább egyáltalán nem helytálló kijelentés, hiszen minden megoldható otthon, csak megfelelő felszerelés, kreativitás és elszántság kell hozzá. A műkörömépítés pontosan ilyen dolog, és bár nem lesz egyszerű feladat, azért nem is lehetetlen. A legfontosabb azonban, hogy mindenekelőtt szerezzük be a szükséges felszereléseket!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Műkörömépítés házilag? Ezek kellenek hozzá!

 egy UV lámpa
 speciális UV zselé
 zselé ecset
 két reszelő (plusz egy puffer, amely inkább simít, mint reszel)
 körömlakk lemosó
 zsírtalanító
 fényes fedő lakk vagy színtelen körömlakk
 speciális színezett, és körömágyat ápoló zselék
 fertőtlenítők

Műkörömépítés házilag, lépésre-lépésre - 2. kép

Műkörömépítés házilag, lépésről-lépésre:

1. Először is tisztítsuk meg és vágjuk le a körmünket!

2. Készítsük elő a körömágyat a beavatkozásra úgy, hogy kicsit felhúzzuk, és ezzel együtt a köröm széleit is kitisztítjuk!

3. Finomabb reszelővel egy kicsit megreszeljük a köröm felületét!

4. Fújunk rá egy kevés fertőtlenítőt és hagyjuk megszáradni. Ügyeljünk arra, hogy gombátlanító is legyen benne!

5. Következhet a zsírtalanítás, amely egy olyan speciális alapanyag, amelyet körömlakként hordunk fel a körömre, méghozzá nagyon vékony rétegben. Ügyeljünk arra, hogy a bőrhöz soha ne érjünk vele hozzá.

6. Ha zselés körmöt szeretnénk, tegyük a sablont a köröm alá, majd hajtsuk be a két végét úgy, hogy ne legyen hézag közötte.

7. Amennyiben nem zselés körmöt építünk, hanem tippest, akkor a zsírtalanítás után kiválogatjuk a megfelelő méreteket, majd kenünk egy kis ragasztót a körömre, és egyszerűen felragasztjuk a kis tippeket úgy, hogy figyelünk: soha ne kerüljön levegő a ragasztó és a köröm közé.

Műkörömépítés házilag, lépésre-lépésre - 3. kép

8. Miután az összes felragasztásra került, igény esetén levághatjuk a megfelelő hosszúságúra, és ennek is megreszelhetjük a felső részét. Fontos, hogy nagyon óvatosak legyünk, nehogy a műköröm megtörjön a vágás során.

9. Ha a méret megfelelő, nekiláthatunk a zselé felkenésének. Ehhez használjuk a speciális zselét, és magát a folyamatot úgy indítsuk meg, hogy a zseléből csak a körömre kerüljön. Ez abban az esetben, ha a műkörömépítés házilag zajlik, óriási türelmet és sok gyakorolást igényel, pláne amennyiben ellentétes kezünkkel végezzük.

10. Fontos, hogy amint végzünk az első körmünkkel, azonnal tegyük be az UV lámpa alá, hogy gyorsan megszáradjon. Ehhez átlagosan két perc szükségeltetik. Figyeljünk rá, hogy a köröm a száradás során mindig egyenesen álljon, hogy a zselé ne tudjon lefolyni róla.

11. Hasznos tanács: soha ne vigyük fel a zselét egyszerre túl vastagon, inkább több rétegben, mert csak így lehet igazán tartós!

12. Amint a második réteget is felkentük, a sablont már le lehet venni a műkörömről, aminek az oldalait és a tetejét ilyenkor még nagyon óvatosan reszeljük csak.

13. Miután a köröm megszáradt, a felső részén mindig marad egy vékony nedves réteg. Ezt fontos, hogy körömlakk lemosó segítségével eltávolítsuk.

14. Szintén száradás után használjuk a körömágy hosszabbító zselét, amit egyetlen rétegben elég alkalmazni a körömágy feletti részig, hogy ha esetleg lenő, akkor se látszódjon.

15. Ezt követően jöhetnek a színezett zselék, így fehér színűvel festhetünk francia körmöket, de tehetünk rá körömlakkot, vagy köveket, esetleg csillámot.

+1. A díszítést követően mindig tegyünk fel legalább egy vékony réteg színtelen zselét zárásként, amit aztán újra megtisztítunk egy kis körömlakk lemosóval.
 
2 hozzászólás

bettike • Überbrutál #2 • 4 éve, 11 hónapja és 6 napja

Inkább elmegyek megcsináltatni ehhez nem lenne türelmem.

zsebibaba • Überbrutál #1 • 4 éve, 11 hónapja és 6 napja

Azért nem olyan egyszerű.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.