9 °Cszórványos felhőzet
2020. október 22., csütörtök • Előd

Mit együnk, hogy jobban aludjunk?

Brauny , 2013. november 10.
Általános aranyszabály, hogy lefekvés előtt semmiféle ételt ne fogyasszunk, mert az nem csak a kipihentség hiányához vezethet, hanem ahhoz is, hogy reggelente kialvatlannak érezzük magunkat. Vannak azonban olyan ételek, amelyeket bár nem közvetlenül elalvás előtt kell elfogyasztanunk, de hozzásegíthetnek ahhoz, hogy jobban aludjunk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A legjobb és egyben tudományosan is bizonyított étel - vagy inkább desszert - például a mézes tej, ami képes hozzásegíteni nem csak a gyors, hanem egyben a pihentető alváshoz is. A mézes tej ugyanis olyan természetes cukrokat tartalmaz, amelyek stimulálják a szerotonin kibocsájtását, éppen úgy, ahogyan azt a szénhidrátban gazdag ételek. A tudósok nem tartják kizártnak továbbá, hogy pszichológiai okok is felfedezhetők a meleg tej, valamint az elalvás között, hiszen gyerekként szoptatás után rendszerint minden kisbaba elaludt vagy elszundított egy kicsit.

Dietetikusok ajánlják, hogy a mézes tejet fel is dobhatjuk néhány segédanyaggal, így például reszelhetünk hozzá szerecsendiót is, ami kis mértékben kellemes álmosságot okoz - nagymértékben viszont tudatmódosító. Az elalvást segítheti még továbbá a forró puncs is, ám esetében aranyszabály, hogy az alkohol mennyisége csak mérsékelt legyen benne.
 
1 hozzászólás

Sonci • Messiás #1 • 7 éve, 6 hónapja és 5 napja

Én ha este eszek, reggel éhes vagyok!