13 °C
enyhe eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Minden reggel rohanás? Íme néhány időtakarékos trükk a szépséghez!

2013. november 19.
2.3121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Bizonyára mindenki megtapasztalta már az érzést, hogy az ébresztőóra zaját követően hosszú percekig nem tud kimászni az ágyból, így szinte már csak percek vannak arra, hogy összekapjuk magunkat a tükör előtt.

Hogy mit tehetünk ilyen esetben? Íme néhány tuti tipp!

Ha gyorsan akarunk végezni frizuránkkal, mindig legyen kéznél a hajformázó, így egy gyors fésülködés után vasalhatjuk, kreppelhetjük, göndöríthetjük, formázhatjuk hajunkat még mosás nélkül is, de amennyiben egy kicsit többet akarunk, tekerjük fel három kontyba, fújjunk rá egy kis formázót, majd hagyjuk úgy a reggeli készülődés során, és amikor kibontjuk, fürtjeinknek már csak egy gyors fésülés kell, amit megkönnyíthet, ha esetleg a reggeli hajmosás során már a zuhany alatt kifésüljük a hajunkat.

Nem árt azonban egy kis hidratálás is a bőrnek! Ébredés után első dolgunk legyen felvinni - akár zuhanyzás közben is - a szokásos hidratáló krémet, amitől bőrünk új életre kel - használjunk hajszárítót a gyorsabb száradáshoz -, de ha nagyon nincs időnk, nyomjunk oda egy kiskanalat a szemünk alatti táskákhoz, majd jöhet is a smink.

Hoppá, a sminket elfelejtettük? Nem probléma, de érdemes előre készülni az ilyen helyzetekre, így előre mindig elrendezni és szelektálni a sminkes kellékeket, hogy elalvás esetén azonnal tudjuk, hogy mit és hol találunk. A legjobb, ha egy kis sminktáskát is tartunk ilyen esetekre, amit csak felkapunk és beviszünk a munkahelyünkre, így jelenés után ráérünk formába hozni magunkat ezen a téren is.