9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Minden diéta fogyaszt, ha betartod a szabályokat!

2014. október 22.
1.8931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Sokszor halljuk, hogy bár valaki már mindenféle fogyókúrás módszert kipróbált, azonban egyik diéta sem hozott számára eredményt.

A konklúzió ebből nem más, minthogy a diéta rossz. Egy kanadai kutatás azonban bebizonyította, hogy nem a diéta rossz, hanem az emberek nem tartják be a játékszabályokat!

Az ontariói McMaster Egyetem, illetve a torontói Hospital for Sick Children Research Institute kutatói ugyanis több tucatnyi diétát vetettek össze egymással, közel 50 tanulmány, illetve több mint 7 ezer fogyókúrázó adataival párosítva, tehát az egyik legátfogóbb kutatás született a témában.

Ebből kiderült, hogy teljesen mindegy milyen módszerről van szó, a szakértők szerint az összes diéta képes volt csökkenteni a bevitt kalóriák mennyiségét, ezáltal tehát az emberek elméleti síkon képesek lettek volna a fogyásra, de ők nem tartották be a játékszabályokat.

Magyarán minden, de legalábbis a diéták több mint 90 százaléka tökéletes ahhoz, hogy leadjuk kilóinkat, és amennyiben nem sikerül, akkor nem a módszer, hanem mi vagyunk a hibásak, mert idő előtt feladtuk, vagy nem követtük megfelelően az előírásokat.