8 ℃Esik
2017. november 19., vasárnap • Erzsébet

Mikróban készítve egészségesebb a tea

Brauny , 2017. április 14.
Meglepő és egyben hihetetlen kutatást hozott nyilvánosságra dr Quan Voung, az ausztrál New Castle Egyetem egyik tudósa, aki bejelentette, hogy érdemesebb mikróban elkészíteni kedvenc teáinkat, mert azok így nemcsak ízesebbek, hanem egészségesebbek is lesznek.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Voung szerint a helyes elkészítés módja az, hogy meleg vizet teszünk egy bögrébe, abba beletesszük a teafiltert, majd ezt az egészet nagyjából fél percre betesszük a mikróba, aztán állni hagyjuk egy kicsit és már kész is a tökéletes tea.

A tudós szerint ezzel a módszerrel akár 80 százalékkal több koffein nyerhető ki a teából, de megnövekszik az italban a polifenol vegyületek mennyisége is, ami a tea antioxidáns hatásáért felelős.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!