2019. február 18., hétfő • Bernadett

Miért hasznosak az otthoni párologtatók?

Brauny , 2018. február 04.
Az otthoni párologtatók vagy más néven diffúzorok a hatékony aromaterápia egyik leghatékonyabb módját képviselik, ezáltal segítenek egy vagy több helyiséget akár egyetlen csepp olajjal kellemes illatúvá varázsolni. A diffúzorok lényegében finom pára formájában kellemes illóolajat párologtatnak, ami a légzőrendszeren keresztül felszívódik a szervezetben, de akár olaj nélkül használva is számtalan előnyös hatást csikarhatunk ki belőlük. Hogy miért is olyan hasznosak ezek az otthoni párásítók? Lássuk!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Megfázáskor óriási segítség!

A diffúzor kellemes hideg párát teremt az egész lakásban, ami kis mennyiségben a berendezési tárgyaknak nem árt, ellenben a légzőrendszerünknek megfázás idején óriási támogatást biztosít. Pláne torokfájás, köhögés vagy orrdugulás esetén a kellemes pára segíti a nyálkahártyát az ellazulásban, ezáltal éjszaka is sokkal kevesebbet köhögünk, nyugodtabban alszunk, sőt mi több, eukaliptusz vagy rozmaring párologtatásával tisztíthatjuk légutainkat is.

Miért hasznosak az otthoni párologtatók? - 2. kép

2. Stresszoldásra és pihentető alvásra!

A diffúzor megfázás esetén önmagában is rendkívül nagy segítséget biztosít abban, hogy nyugodtabban aludjunk, azonban a megfelelő illóolajjal egészen más típusú nyugalmat is elérhetünk, így levendula, kamilla vagy mandarin aromájának párologtatásával olyan pozitív hatást gyakorolhatunk idegeinkre, ami elősegíti a nyugodtabb éjszakát, ezáltal a pihentetőbb alvást.

3. Javítja a hangulatodat!

Az aromaterápia rendkívül hatásosan alkalmazható hangulatjavító célzattal, ezáltal ha diffúzorunkkal megfelelő illatot árasztunk szét a lakásban, akkor azzal még a szürke és megfásult hétköznapjainkat is alaposan feldobhatjuk. Csodákra képes ilyen esetekben a zsálya, a citrusfélék, a levendula, a rózsa, de akár a jázmin is. Persze minden ember más és más, így a hangulatjavítást lehet, hogy nálad egészen más illatok váltják majd ki.

4. Idézd fel a gyerekkorodat vagy kedvenc ünnepeidet!

A diffúzorok a megfelelő aromák használatával elképesztő nosztalgikus hatást is képesek előidézni. Ehhez gyakran aromák keverésére lehet szükség, de például sokak a fenyőfa vagy a fahéj illatával kedvenc karácsonyaik emlékeit idézhetik vissza, vagy a csokoládé és a fahéj párosával egy gyermekkori kedvenc édességük képzeletbeli ízét.

Miért hasznosak az otthoni párologtatók? - 3. kép

5. Asztmásoknak külön ajánlott!

Aromával vagy aroma nélkül, a diffúzorok által kibocsátott pára nagyon hatásos lehet az asztmás gyerekek és felnőttek számára is. Mindez nemcsak megfázás idején, hanem akkor is, ha túl száraz a levegő odabent, hiszen ilyenkor a megfelelő mennyiségű párával könnyedén olyan kellemes páratartalmat tarthatunk fenn - mely ráadásul még levegőtisztító hatású is -, ami megkönnyíti a légzést a nehezebb napokon.
 
4 hozzászólás

Edit90 • Überbrutál #4 • 1 éve, 1 hónapja és 12 napja

Nekem eddig csak sima párologtató volt (gyertyás), nem is tudtam hogy van már ilyen is! Nem lehet rossz.

EszterSzabadkai • Megszállott #3 • 1 éve, 1 hónapja és 12 napja

Be akarok szerezni valamilyet, mert én is nagyon jókat hallottam már róla.

Sonci • Messiás #2 • 1 éve, 1 hónapja és 14 napja

Nagyon jók ezek. Nekünk is van itthon és nagyon imádom.

kalifa • Hiperaktív #1 • 1 éve, 1 hónapja és 14 napja

Nekem nem ilyen gép van, hanem gyertyás de nagyon szeretem.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.