14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Metamfetamin az influenza egyik legjobb ellenszere?

2013. november 25.
2.5261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A metamfetamin a köztudatban egy rendkívül káros hatású drogként él, ami pusztítja az agysejteket, felerősíti a fogszuvasodást, méreganyagokkal telíti a testet, valamint meggyengíti a szívet és a teljes immunrendszert.

A legfrissebb kutatások szerint azonban pozitív hatásai is vannak!

A tajvani egyetem legfrissebb kutatása szerint ugyanis az influenza ellen rendkívül jól fel tudta venni a harcot a metamfetamin, különös tekintettel a tüdősejtekre. Természetesen a kutatók senkit sem bíztatnak arra, hogy influenzaszezonban metamfetaminnal éljen, hiszen a drog nagy koncentrátumban és jelenlegi formájában csak károsítja a szervezetet, máskülönben pedig illegális is. A jövőben azonban a legfrissebb kutatások szerint az influenzagyógyszerek egyik adalékanyaga lehet.

A tajvani orvosok ugyanis különféle sejtkultúrákat tettek ki metamfetamin-koncentrációnak, amelyeket megfertőztek a H1N1-es influenzatörzzsel. Az eredmények azt mutatták, hogy 30-48 órával a megfertőzést követően a metamfetaminnal kezelt sejtek esetében lényegesen alacsonyabb maradt a víruskoncentráció, mint azokban a sejtekben, amelyek esetében nem alkalmazták a szert. Sőt, a kutatók azt tapasztalták, hogy minél nagyobb koncentrációban adták hozzá a metamfetamint a sejtekhez, annál kevesebb vírus szaporodott el rajuk.