13 °Cenyhe eső
2021. október 22., péntek • Előd

Menstruációs kesztyűket dobott piacra két férfi, a projekt végül csődött mondott

Szofi Kakuk , 2021. április 28.
Két vállalkozó férfi megoldást próbált találni arra, hogy miként is tudnák a nők még biztonságosabban, higiénikusabban túlélni a női napokat akkor, ha idegen helyen kell betétet vagy tampont cserélniük.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Így született meg a Pink Gloves eldobható kesztyű ötlete is. A rózsaszín, gumi anyagból készült védelmi eszköz újgenerációs terméknek számít, amelyet azért dobtak a piacra, hogy a mosdóban ezzel könnyedén és tisztán lehessen bánni a betét- és a tamponcsere idején.

Menstruációs kesztyűket dobott piacra két férfi, a projekt végül csődött mondott - 2. képA rózsaszín kesztyűkbe ráadásul, bele is lehet csomagolni az elhasznált női higiéniás eszközöket. A találmány azonban botrányba fulladt, a nők többsége értelmetlennek találta a kesztyű létrejöttét, így a német vállalkozók felfüggesztették a termékek forgalmazását. A helyzetet az is tetézte, hogy irreálisan nagy összegeket kértek el a kesztyűkért, a nők pedig a menstruációs szegénységre való fókuszálást és az ingyenes női eszközök terjesztését tartaná helyénvalónak.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!