7 °Cerős felhőzet
2020. november 27., péntek • Virgil

Megállíthatatlanul hízol? Nem csoda, ha te is így indítod a napjaidat!

Brauny , 2020. november 08.
Rendszeresen mozogsz, igyekszel odafigyelni magadra, de még a stagnálás állapotát sem sikerült elérned a testsúlyod kapcsán? Ha a válaszod igen, akkor nagy valószínűséggel nálad is ott lesz a probléma, hogy rosszul indítod a reggelt. Hogy miként lehet rosszul elindítani egy reggelt ezen a téren? Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár pontot, ami ezen a téren bizony komoly gondot okozhat nekünk. Lássuk miről van szó!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Nincs időd reggelizni

Az egyik legnagyobb hiba, ha állandó súlyproblémáktól szenvedünk. A reggeli ugyanis a nap legfontosabb étkezése, megalapozza az egész napodat, sőt mi több, gyakorlatilag kibéleli a gyomrot, ezáltal beindítja az anyagcserét, miközben természetesen hozzájárul ahhoz is, hogy ne éhezzünk meg már délelőtt, ne kelljen teletömni magunkat nasival azért, hogy kibírjuk a tízóraiig, illetve a következő nagyobb étkezésig, ami normál esetben az ebéd.

Megállíthatatlanul hízol? Nem csoda, ha te is így indítod a napjaidat! - 2. kép

Túl sok cukorral indul a reggel

Ha nem is lehetetlen, de rendkívül nehéz cukor nélkül indítani a reggeleket, azonban nem árt megpróbálni. Ez nem azt jelenti, hogy nem ihatunk cukorral kávét vagy teát, de próbáljuk meg azt, hogy legalább a reggelink nem valami magas szénhidráttartalmú dolog lesz. Sokan imádnak például friss péksüteményt reggelizni, csakhogy ez ebben a formában a legnagyobb támadás a szervezetünk és a fogyás ellen. Nem elég ugyanis, hogy elképesztően sok kalóriával tömik tele a szervezetünket ezek az ételek, de mindemellett a sok kalória mellett nincs tápértékük, nem laktatnak, ergo egy óra múlva már éhesek leszünk, ami egy kis extra csokoládét vagy más nasit eredményez, ezzel pedig megint csak önmagunk ellenségeivé válunk.

Nem eszel fehérjét és rostokat reggelire

Ez ugyanis nagyobb baj, mint elsőre gondolnánk. A rostokra ugyanis azért van szükség, hogy anyagcserénk kellően gyors legyen, hogy az étel, amit elfogyasztunk, az táplálja szervezetünket, tehát mindig csempésszünk be a reggeli menübe valami gyümölcsöt és zöldséget, némi teljes kiőrlésű gabonából készült finomságot, de a tejtermék se maradjon ki a sorból. A legjobb, ha utóbbi kapcsán a zsírszegény típusokra szavazunk, ami sokat segíthet akár az extra fogyásban is.

Megállíthatatlanul hízol? Nem csoda, ha te is így indítod a napjaidat! - 3. kép

A kiadós reggeli a nap kulcsa

Nem elég, hogy megfelelően összeválogatjuk a reggelire való ételeket és italokat, arra is törekednünk kell, hogy kiadósan étkezzünk. Reggelizni ugyanis úgy kell, mint egy királynak, azaz igencsak kiadósan. Ilyenkor bátran lépjük túl egy kicsit a korlátainkon, nyugodtan ehetünk egy kicsivel többet - hosszú még a nap, ledolgozhatjuk -, éppen ezért ne is nagyon a kalóriákra figyeljünk oda, sokkal inkább a fentiekben kikötött szempontokra, hogy ne csak megfelelő mennyiségű, de kellő összetételű reggelink legyen. Kutatások is igazolják, hogy a kiadós és egészséges reggeli mellett sokkal kisebb esélyük van az embereknek a hízásra, és egyszerűbben megtarthatják testsúlyukat.
 
1 hozzászólás

Mirjam • Polihisztor #1 • 2 hete és 4 napja

Az a baj, hiába reggelizek, sajnos így is könnyen hízok.