7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Legjobb popsiformáló edzések otthonra!

2019. január 12.
8.0301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A sok ülőmunka, valamint a televízió és a számítógép elterjedése miatt nagyon sokan folytatnak mozgásszegény életmódot, ami a sok ülés vagy fekvés miatt a legtöbbször a fenekünkön mutatkozik meg. A legnagyobb gond, hogy a fenék a hashoz hasonlóan viselkedik, azaz rendkívül nehéz fogyni onnan, és bár vannak hatásos gyakorlatok, igazi eredményt azzal érhetünk el, ha mellé életmódváltást, vagy diétát is beiktatunk. Ha viszont már az edzésformáknál elakadtál, engedd meg, hogy a figyelmedbe ajánljunk pár nagyon hatékony gyakorlatot.


Guggolás

A guggolást nyilván mindenki ismeri, és a legtöbben nem is szeretik, mert alaposan kikezdi a térdeket, éppen ezért érdemes elsajátítani a lovagló guggolást, ami ugyanolyan hatékony, sőt a combokra és a fenék alsó részére még jobb hatást fejt ki, de a térdet nem teszi tönkre. Lényege, hogy nagy terpeszben nem guggolunk, hanem úgy teszünk, mintha leülnénk egy láthatatlan székre, és vissza fel. Már a tizedik után garantáltan érezni fogod a popsidat!

Legjobb popsiformáló edzések otthonra! - 2. kép

Lábemelés

A lábemelés szintén egy rendkívül hatékony gyakorlat a fenék formálásához, ráadásul úgy, hogy közben a térdeink sem fájdulnak meg tőle. A lényege, hogy álló helyzetben, minimális terpeszben felhúzzuk a lábunkat a mellkasunkkal merőleges állásba, majd vissza. A gyakorlatot természetesen számtalan formában fokozhatjuk, például a combot teljesen felhúzhatjuk a mellkasunkig, vagy nyújtott lábbal végezzük az edzést, esetleg hátrafelé is meglendítjük a lábszárunkat. Kiváló popsira és combra egyaránt!

Lórúgás

A lórúgás egy olyan gyakorlat, ami a hatékonyság tekintetében az egyik legjobb és legkevésbé fárasztó, noha helyes kivitelezésével azért meg lehet izzadni. Lényege, hogy ereszkedjünk négykézlábra, majd az egyik lábunkat szabályosan, lassan és határozottan hátrafelé kinyújtjuk. A gyakorlat nehezíthető további mozdulatokkal, ezáltal például emelhetjük a kezünket, hajlíthatjuk a lábszárunkat, de ha a popsi minden részét meg akarjuk dolgozni, akkor az oldalsó lábemelés lesz az igazán hatásos. Az edzésforma nagy előnye, hogy az alhasat is erősíti, feszesíti!

Legjobb popsiformáló edzések otthonra! - 3. kép

Kitörés

A kitörés a legfárasztóbb mozgásforma mind közül, ellenben az egész testet megmozgatja, ezáltal nemcsak a popsi formálódik tőle, habár túlzás nélkül azt éri a legnagyobb, legintenzívebb hatás. Lényege, hogy egyszerű alapállásból valamelyik lábunkkal kilépünk és rogyasztunk, mintha le akarnánk térdelni, de a térdünket nem tesszük le a földre, inkább a popsinkat belenyomjuk a formációba. A formulát bonyolíthatjuk oldalirányú kilépésekkel, egy kis súlyzó vagy kettlebell segítségével pedig a kezünket is bevonhatjuk a mozgásba, vagyis a hatás minden izmunkat megmozgatja.
2 hozzászólás

bettike

5 éve, 8 hónapja és 5 napja

Jelenleg a negyediken lakom és nincs lift, nekem megvan minden nap az edzés..röhögő smiley

válasz erre

Gucci

5 éve, 8 hónapja és 19 napja

csak e mellett kell diétázni is

válasz erre