12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Körömerősítés házilag

2016. november 19.
15.9631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A köröm egészsége és szépsége a mai modern világban a nőiesség egyik kifejező eszköze is egyben, aminek hagyománya évtizedekre nyúlik vissza, azonban nem is annyira a hagyományok vagy a megjelenés, mint inkább a higiénia miatt is nagyon fontos odafigyelni erre. Sokak számára jelent azonban komoly gondot az, hogy fenntartsák körmük egészségét és erősségét, márpedig a szép és természetes megjelenés hátterében az egészséges és erős körmök állnak, aminek eléréséhez most néhány hatásos tippel, illetve jól bevált módszerrel szeretnénk szolgálni nektek, hogy a körömerősítés házilag is könnyedén megvalósulhasson.


1. Mielőtt erősítenél!

Mielőtt nekilátnánk a körömerősítés házilagos kivitelezéséhez, először nagyon fontos megjegyezni valamit: bármilyen tápanyagot is szeretnénk a körmünkbe juttatni, ahhoz először le kell csiszolni a felületéről az elhalt és sérült felső réteget, a korábban felvitt lakkot, hiszen az értékes tápanyagok csak így juthatnak el a rendeltetési helyükre.

Körömerősítés házilag - 2. kép

2. Mézzel és citrommal!

Ha azt szeretnénk, hogy a körömerősítés házilag a leghatásosabb lehessen, nagyszerű alternatíva lehet a citrom és a méz alkalmazása a körmök felületén. Nem kell hozzá mást tenned, mint egy fél citromot kifacsarni, azt összekeverni egy evőkanál mézzel, és egy kis langyos vízzel, majd ebbe a folyadékba legalább 20 percig beáztatni a kezedet. A sok vitamin szinte újjávarázsolja majd a karmaidat!

3. Használj olívaolajat!

Az olívaolaj is egy nagyszerű csodaszer abban az esetben, ha szeretnénk szebb és erősebb körmöket. Nem is kell összekeverni semmivel, önmagában érdemes felhordani a megtisztított körmökre - például úgy, hogy beletesszük egy üres körömlakkos üvegbe, és annak ecsetjével felvisszük a kérdéses felületre a kívánt mennyiségben. Ha a köröm nagyon szívja az olajat, akár több alkalommal is rákenheted.

Körömerősítés házilag - 3. kép


4. A kézkrémek is jók!

A kézkrémekben rendszerint rengeteg hasznos alapanyag található meg, éppen ezért a közhiedelemmel ellentétben nemcsak bőrünk egészségének tesznek jót, hanem körmünket is képesek alaposan megerősíteni. Éppen ezért minden nap, legalább lefekvés előtt használjunk egy jobb minőségű, főként vitaminokkal dúsított kézkrémet, amiből a körmünkre, és a körömágy közelébe is bőségesen kenjünk.

5. Körömerősítés házilag? Itt a csodaszer!

Amennyiben szeretnénk egy igazán hatásos csodaszert magunknak ahhoz, hogy a körömerősítés házilag is kivitelezhető legyen, keverjünk össze olíva- és ricinus olajat egy kis frissen facsart citromlével 4:4:1 arányban. Ha ebbe alaposan beleáztatjuk a kezünket, az erős körmök már néhány hét alatt garantáltak!
3 hozzászólás

Natasha

7 éve, 11 hónapja és 24 napja

Én is körömlakkot használok ami jó erősítésre.

válasz erre

Lili

7 éve, 11 hónapja és 25 napja

Én körömerősítő lakkot használok, az nekem bevált.

válasz erre

zitucska

7 éve, 11 hónapja és 25 napja

Erre nagy szükségem van, sajna a körömlakk tönkre tette a körmeimet.

válasz erre