13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Könnyed fitneszgyakorlatokkal a menopauza tünetei ellen

2013. december 02.
2.2821
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A Massachusstes Egyetem legfrissebb kutatása kimutatta, hogy a buddhisták meditációján alapuló könnyed fitneszgyakorlatokkal könnyedén lecsökkenthetők a menopauza, avagy a női változó kor jellemző tünetei, így az éjszakai izzadás, az álmatlanság vagy a hőhullámok.


A menopauza tüneteit a múltban a legtöbbször hormonpótló készítményekkel próbálták egyensúlyozni az orvosok, ám James Carmody, a kutatás vezetője szerint ez rendkívül nagy kockázattal jár, hiszen a hormonok pótlása súlyos betegségekhez, szívbetegséghez, mellrákhoz és agyvérzéshez is vezethet. A kutatók két hónapon keresztül kísérleteztek 110 változó korban lévő nővel, akik heti rendszerességgel jártak el egy egész héten keresztül meditáción alapuló fitnesz órákra.

A kutatók azt tapasztalták, hogy a célcsoport tagjainál mintegy 15 százalékkal csökkent a tünetek zavaró hatása. Ugyan nem változott meg a hőhullámok gyakorisága, de a kísérletben részt vevő nők jobban aludtak éjszaka és kevesebb stressz-hatás érte őket, mint korábban. A kísérlet során a kutatók azon lepődtek meg a leginkább, hogy a résztvevők a jobb éjszakai alvást nevezték meg elsődleges hatásként.

A Massachusstes Egyetem a jövőben is folytatja a menopauza és a meditáción alapuló fitnesz közötti összefüggések vizsgálatát, hogy átfogóbb képet kapjanak az összefüggésekről.
7 hozzászólás

Regina

10 éve, 1 hónapja és 5 napja

A mozgás nélkülözhetetlen minden korban mosolygó smiley Sokat segít mosolygó smiley

válasz erre

KOROMANIKO

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

ez tuti

válasz erre

simply red

11 éve, 2 hónapja és 16 napja

Hát még nem tapasztaltam a tüneteket, de remélem nekem is könnyebb lesz ha érint a menopauza, mivel rendszeresen tornázok. Az alvással nekem sincs problémám, ha alaposan megdolgoztatom az izmaimat mosolygó smiley

válasz erre

Gucci

11 éve, 2 hónapja és 17 napja

mosolygó smiley én már most edzek

válasz erre

moni1294

11 éve, 2 hónapja és 17 napja

Mik derülnek kimeglepett smiley

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 2 hónapja és 17 napja

Én még nem tartok ott röhögő smiley de jó tudni

válasz erre

Minoni

11 éve, 2 hónapja és 17 napja

Nem ezért tornázom de jó tudni!mosolygó smiley

válasz erre