7 °C
erős felhőzet
2024. április 24., szerda
György

Kényelem és divat - ilyen idén a napszemüveg trend

2017. június 24.
10.9191
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Idén ismét hatalmas sláger a kerek napszemüveg, amely nagyobb és laposabb lencsét kapott, de egyre népszerűbb a "maszk" forma is. A multifunkcionalitás jegyében néhány márka felélesztette az optikai keretre csíptethető napszemüvegfrontot is, hogy a szemüvegesek is védhessék szemüket a nap káros sugaraitól. A prémium márkák a dizájn és a lencseminőség mellett a kényelemre is fókuszálnak idén.


Már megérkezett az napszemüvegeket forgalmazó boltok polcaira a Luxottica legújabb napszemüveg kollekciói, melyből most egy kis ízelítőt mutatunk. Továbbra is divat a vastag keretes és a cicaszem formájú napszemüvegek, de a domináns acetátkeretekből készült szemüvegek uralmát megtörik a minimalista, fémből készült ultravékony keretek. A kerek lencseforma mellett utat tör magának a tavalyi kollekciókban még csak fel-felbukkanó "maszk" szemüveg is.

Legújabb generációja a különleges vonalvezetésű frontokat és a színben vagy anyagában eltérő szárakat részesíti előnyben, melyeken a márkajelzés elegáns díszítésként jelenik meg. Meglepetésként a 90-es évekből ismerős optikai keretre felpattintható napszemüvegfront is felbukkan, amely a multifunkcionalitás nevében a Prada és a Persol elegáns férfi optikai keret kollekciójában is helyet kap.

Ray-Ban - Modernizált ikonok

A márka idén tavasszal tovább folytatja ikonikus darabjainak újraértelmezését. A pilótaforma a dioptriás keretek között is utat tör magának, a napszemüvegek esetében az innovatív, lapos felépítésű lencsék a formákat is megújítják. A dupla híd marad, és a kollekció több darabjában is feltűnik, csakúgy, mint az ultravékony fémkeretek és -szárak.

Kényelem és divat - ilyen idén a napszemüveg trend - 2. kép

Vogue - Mindig nőies

Rendkívül nőies tavaszi kollekcióját a phantos, a párna és a macskás frontok uralják. Újdonságként a macskafülekre emlékeztető, egyedi ívelésű felső rész mutatkozik be, amely a phantos formájú darabokhoz csatlakozik. Anyaghasználatban a műanyag mellett a lapos, fém szárvégek hódítanak.

Kényelem és divat - ilyen idén a napszemüveg trend - 3. kép

Emporio Armani - Hordható elegancia

A márka legújabb női és férfikollekcióinak szemüvegei a kényelmet és a lazaságot sugallják. A kollekciók bátran használják az ismét divatba került átlátszó műanyag kereteket vagy az olyan megoldásokat, mint a kétszínű front vagy a farmerbetét, valamint a meglepő formákat, miközben megtartják a márkára jellemző hordható eleganciát.

Kényelem és divat - ilyen idén a napszemüveg trend - 4. kép

Versace - Viszafogottan feltűnő

Az új kollekcióban a túldíszítettség helyett a merész formákban és a kontrasztos anyaghasználatban kell új életre. A márka ikonikus motívumai, a Medusa logo és a Greca-díszítés korábbi hivalkodó megjelenésük helyett finom díszítőelemként jelennek meg. Egyedül a Barocco kollekció szemüvegei maradtak meg a korábban a teljes márkát átható túldíszítettségnél, ahol a széles szárakon a megszokott hivalkodó, arany domborműként kiemelkedő Medusa logo és díszítés látható.

Kényelem és divat - ilyen idén a napszemüveg trend - 5. kép

Dolce & Gabbana - Az élet virágos oldala

A szezon legfelszabadultabb szemüvegeit alkotta meg új Mambo, Dance és New Daisy kollekcióival. A Mambo és New Daisy napszemüvegeket csiszolt Swarovksi-kristályok, a Dance kollekciójának darabjait flitteres anyagbetétek díszítik, de megjelennek a korábbi években már nagy sikert aratott színes festett mintás keretek is.

Kényelem és divat - ilyen idén a napszemüveg trend - 6. kép


A szolidan díszített, elegáns szemüvegek hívei a Logo Plaque kollekcióban biztos új kedvencre találnak. A pillangó, négyzet vagy macskaszem formájú napszemüvegeket és optikai kereteket mindössze a márka ikonikus fém logója díszíti a szárakon arany, ezüst vagy rózsaarany színben.

Kényelem és divat - ilyen idén a napszemüveg trend - 7. kép

3 hozzászólás

leoni

7 éve, 5 hónapja és 3 napja

Nekem a kerek napszemüveg nem áll jól. szomorú smiley

válasz erre

kalifa

7 éve, 5 hónapja és 4 napja

Csúcsszuperek ezek a szemcsik.

válasz erre

Mirjam

7 éve, 5 hónapja és 4 napja

Némelyik elég extrém de nagyon tetszenek.

válasz erre