9 °C
tiszta égbolt
2024. április 26., péntek
Ervin

Karácsonyi arcpakolás zsíros bőrre

2013. december 12.
2.1361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Közeleg a karácsony, így itt az ideje, hogy a házi arcpakolások szerelmesei valami új és egyben karácsonyi hangulattal ellátott arcpakolással kényeztessék magukat az ünnepek során, ami az alma, a fahéj és a méz jótékony hatásain alapul.

Köztudott, hogy a téli időszakban a szervezetünk raktározó üzemmódra vált, aminek köszönhetően bőrünk könnyebben zsírosodik, de a fűtésnek és a hidegnek köszönhetően könnyebben ki is szárad, ami már rövid távon is egy nagyon nehezen kezelhető bőrfelületet eredményez.

A karácsonyi arcpakolás segítségével ezt tudjuk megelőzni, illetve kordában tartani, hiszen az alma, a fahéj és a méz triumvirátusa képes ismét visszaállítani bőrünk megfelelő PH-értékét.

Az alma ugyanis egy savas gyümölcs, amivel kivédhetjük a túlzott faggyútermelést, a fahéjjal pedig gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatást érhetünk el, vagyis még a pattanásokra is jó hatással lesz, míg a méz értékes tápanyagokkal látja el a bőrt a megújuláshoz.

A karácsonyi arcpakolás elkészítéséhez nem is kell más, mint egy fél alma, egy teáskanál méz, valamint egy kávéskanál őrölt fahéj. Az elkészítés során meghámozzuk, majd összepépesítjük az almát, és hozzáadjuk a mézet, illetve a fahéjat, végül pedig jól elkeverjük.

A pakolás felvitele előtt meg kell tisztítani, illetve megszárítani arcunkat, majd egyenletesen fel kell vinnünk a pépet. A pakolást 15 percig hagyjuk rajta, majd langyos vízzel öblítsük le, és ismételjük meg hetente legalább kétszer. A hatás már az első alkalom után érezhető lesz!