0 ℃Tiszta idő
2020. február 29., szombat • Szökőnap

Karácsony előtti tisztítókúra

Brauny , 2019. december 15.
A karácsony sokak számára nemcsak a szeretetről, hanem a mérhetetlen mennyiségű kajálásról is szól. Erre pedig fel kell készíteni a szervezetünket, ha csak nem akarunk a kórházban kikötni, mert sikerült túlennünk magunkat. A felkészítés azonban nem a kalóriabevitel fokozásával érhető el, éppen ellenkezőleg: azzal, ha előtte jól kiürítjük a szervezetünket, ezáltal nevezzük akár méregtelenítésnek, akár tisztítókúrának, érdemes már most elkezdeni. Hogy miként?
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Igyál minél több vizet

Kezdjük azzal, hogy nekilátunk és hidratáljuk a szervezetünket. Minél több tiszta, szénsavmentes ásványvizet vagy csapvizet iszunk, annál jobban felgyorsíthatjuk anyagcserénket, miközben garantáltan a kalóriabevitel mértéke is csökkenni fog, tehát az ünnepi szezon indulásáig akár le is adhatunk néhány kilót, ami azért nem lesz hátrány. Hogy mennyi az annyi? Ha napi szinten legalább 3 liter vizet magunkba tudunk nyomni - egész napi kortyolgatással nem olyan nehéz -, azzal igencsak hatásosan átmoshatjuk a szervezetünket.

Karácsony előtti tisztítókúra - 2. kép

Fogyassz gyógyteát is

Bár a víz is méregtelenít, azonban egy hét alatt nem lehet csodát várni tőle, így ha felgyorsítanánk egy kicsit a folyamatot, akkor a vizes kúrát némi gyógyteával dobjuk majd fel. Rengeteg olyan gyógynövény létezik, ami tökéletesen alkalmas az anyagcsere gyorsítása mellett a szervezet tisztítására, de az egyik leghatékonyabb alighanem a csalántea, mely kifejezetten kúraszerű fogyasztás mellett képes elérni hatását.

Egyél minél több rostot

A tisztítókúra lényege, hogy az anyagcsere felgyorsuljon, ezzel méregtelenítő szerveink, a veséink, a májunk és a bélrendszerünk alaposan megtisztuljon. Főként utóbbihoz nagyon nehéz hatásos megoldást találunk, de van egy nagyon egyszerű praktika, méghozzá a rostfogyasztás maximalizálása, amivel olyan könnyedén kipucolhatjuk a bélrendszerünket, hogy azt nem is gondolnánk. Mindezt azonban csak és kizárólag akkor lépjük meg, ha mellette alaposan megnöveltük a folyadékbevitelt is, ellenkező esetben pont ellentétes hatást érhetünk el.

Karácsony előtti tisztítókúra - 3. kép

Mozogj sokat

Az anyagcsere beindításához nincs mese, mozogni kell. Méghozzá minél többet és minél többször, lehetőleg odakint a szabadban. Bár ez utóbbi nem kitétel, de segítségével legalább megerősíthetjük egy kicsit az immunrendszerünket. A mozgás ugyebár a legkülönfélébb tisztító folyamatokat indítja meg a szervezetünkön belül, miközben még állóképességünkre és testalkatunkra egyaránt jó hatást gyakorlunk vele, közérzetünkről nem is beszélve. Karácsony előtt nem árt!

Izzadj

Szervezetünk tisztítását és méregtelenítését a legkönnyebben az izzadságmirigyeinken keresztül préselhetjük ki magunkból. Ehhez azonban izzadnunk kell. Hogy ezt miként érjük el, az csak rajtunk múlik, de nem feltétlenül csak a mozgás a megoldás hozzá, hiszen egy szaunázással vagy néhány forró vizes fürdővel ugyanolyan jó hatást érünk el. A lénye, hogy izzadjunk, lehetőleg minél többet!
 
nincs még hozzászólás