14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Kalóriaégető lépcsőházakban fogyhatunk a jövőben

2013. november 18.
3.0931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Egészen megdöbbentő testmozgási formát kísérleteztek ki az Egyesült Királyság tudósai az elhízás visszaszorítására, akik sajnos egyre égetőbb, illetve súlyosabb problémának látják a túlsúlyt, így minden apró eszközzel megpróbálnak küzdeni ellene.

Legújabb ötletükhöz egy kis kreativitáson kívül mindössze néhány matricára volt szükségük, kísérleti jelleggel ugyanis néhány nagyobb lépcsőházat kalóriaégetést mutató jelekkel, illetve információkat tartalmazó matricákkal vérteztek fel, ami olyannyira sikeresnek tűnt, hogy a jövőben Nagy-Britannia minden lépcsőházában bevezethetik.

A tesztek azt bizonyították, hogy amennyiben az emberek tisztában vannak azzal, hogy emeletenként mennyi kalóriától szabadulhatnak meg, sokkal szívesebben lépcsőznek, így néhány egyszerű matricával közel 30 százalékkal megnőtt a lépcsőhasználók aránya a vizsgált lépcsőházakban.

A szakemberek szerint bár csak a lépcsőzéstől senkinek sem lesz álomalakja, ellenben több kalóriát lehet elégetni vele, mint kocogással, napi hétpercnyi lépcsőzés pedig képes megfelezni a szívroham kialakulásának kockázatát is.