Jön az allergiaszezon: 5 tipp, hogy idejében felkészülj rá!

Brauny , 2018. április 29.
Bár a tavasz az emberek többségét minden évben csodálattal tölti el, egyre többen azonban már előre rettegnek, ha odakint virágozni kezdenek a fák, a levegőbe kerülő pollen hatására ugyanis allergiatípustól függően ismét hetekig bedugult és pirosra dörzsölt orr és könnyező szem lesz a jutalmunk. Ha te is tudod, hogy allergiás vagy, akkor engedd meg, hogy adjunk pár hasznos tanácsot, hogy könnyebben vedd az allergiaszezont.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. A megelőzés a legfontosabb!

Az allergiára sokak szerint nem lehet felkészülni, de ez tévedés, kutatások igazolják ugyanis, hogy amennyiben a téli időszakban folyamatosan tuningoljuk az immunrendszerünket, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket fogyasztunk, hovatovább változatosan táplálkozunk, akkor sokkal enyhébb tüneteket produkál majd nálunk az allergia, amit a megfelelő gyógyszerekkel könnyebben szinten tarthatunk.

Jön az allergiaszezon: 5 tipp, hogy idejében felkészülj rá! - 2. kép

2. Itt az ideje egy alapos kivizsgálásnak!


Az allergia bármelyik életkorban kialakulhat, és kevesen tudják, de enyhülhet és súlyosbodhat is kezeléstől függetlenül, ezáltal ha eddig nem tetted meg, esetleg már túl régen voltál orvosnál, akkor itt az ideje, hogy ismét kivizsgáltasd magad. Lehet például, hogy időközben másra is allergiás lettél, azért nem használnak a gyógyszereid, de érdemes lehet egy megfelelő magándoktor felkeresése is, aki talán még jobban a problémád mögé néz.

3. A gyógyszerváltás is jó ötlet lehet!

Ha allergiagyógyszeredet nem tartod megfelelőnek, ezáltal nem tudsz a segítségével sem teljes életet élni, akkor vagy nagyon súlyos betegségtől szenvedsz, vagy egyszerűen rossz gyógyszert kaptál, tehát ideje visszamenni vagy más orvost keresni, és egy alapos kivizsgálás mellett új gyógyszereket kérni.

Jön az allergiaszezon: 5 tipp, hogy idejében felkészülj rá! - 3. kép

4. Sportoljunk!


Bár az allergiaszezonban a legtöbben bizonyára a pokolba kívánják a sportot és az intenzív testmozgást, kutatások is alátámasztják azonban, hogy a szabad levegőn végzett mozgásformák, a tüdő átszellőztetése, vagy az erőltetett légzés elősegítheti a tünetek enyhítését. Ideje tehát sokat kerékpározni, futni és úszni, melyek ezen a téren tökéletesek lehetnek.

5. Alkalmazzunk alternatív gyógymódokat!

Az allergia kapcsán rendkívül fontos, hogy használjuk ki az alternatív gyógymódok lehetőségeit! A hideg pára használata az arcüreg átmosásához például kimagasló hatást garantál, de az akupunktúra és a homeopátiás szerek alkalmazása is sokaknak hozhat eredményt. Érdemes próbálgatni őket, hiszen sose tudni, melyik használhat.
 
2 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 1 éve, 6 hónapja és 27 napja

Szerencsére nekem nincs allergiám, de most nagyon sok a virágpor. Egyik nap kinyitottam az ablakot és tiszta kosz lett a padló.

Linda • Polihisztor #1 • 1 éve, 7 hónapja

Jó előre beszerzem ilyenkor a gyógyszert.