13 °C
enyhe eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Jó hatással van szervezetünkre a reggeli előtti testmozgás

2013. december 02.
2.7091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Mozgásszakértők szerint számtalan előnye és pozitív hatása van annak, ha nem a délutáni vagy az esti órákban, hanem inkább még a reggeli előtt, az ébredést követően mozgatjuk meg testünket. Ennek köszönhetően ugyanis a zsírégetés fokozatosabbá válik, ami segít megelőzni az elhízást.


Fontos, hogy nem kell már mindjárt az ébredést követően elhasználni minden energiánkat, elegendő lesz, ha egyszerű fitnesz gyakorlatok segítségével egy aktív, legalább húsz percen át tartó tornát dolgozunk ki magunknak. Amennyiben minden reggel becsületesen letornázzuk azt a húsz percet, garantáltan megszabadulhatunk néhány felesleges kilótól, mindemellett pedig segít frissebben indítani napot és az elhízást is képes gátolni.

Hogy miért pont a reggeli előtt? A válasz nagyon egyszerű! Az éjszakai alvás során bizonyított tény, hogy szervezetünk glikogén-készlete teljesen kimerül, így még a legenyhébb tornagyakorlatok alkalmazásával is a szénhidrátokat kezdi el felemészteni a testünk és nem a sejtekben megtalálható cukrot.

Hogy milyen előnyei vannak még a reggeli előtti testmozgásnak? Többek között például az, hogy alacsonyabbá válik a vércukorszintünk, amelynek következtében előbb fog megindulni a nap folyamán a zsírégetés, az emésztés pedig könnyeddé válik. Amennyiben éhgyomorra kezdjük meg a könnyed fitneszgyakorlatokat, úgy testünk a már lerakódott zsírkészletből szabadít fel energiát, tehát a testmozgással rögtön leadhatunk néhány grammot minden reggel.

A korai testedzésnek az előnye az is, hogy nem szükséges bemelegítenünk hozzá, hiszen a zsírégetés abban a pillanatban elkezdődik, ahogy nekiláttunk a gyakorlatoknak. Elég tehát minden nap fél órával korábban kelni ahhoz, hogy reggeli előtti mozgással jó alakunk legyen és fittebben induljon minden reggel.
10 hozzászólás

Réka

11 éve, 2 hónapja és 14 napja

érdemes lenne kipróbálnom, így z ünnepek előtt röhögő smiley

válasz erre

simply red

11 éve, 2 hónapja és 16 napja

Én évek óta rendszeresen biciklizek és a lépcsőzőgépet is taposom olykor-olykor mosolygó smiley Sokkal fittebb és jobb kedvű vagyok a mozgástól és "kortalanná" tesz röhögő smiley

válasz erre

Kanover

11 éve, 2 hónapja és 16 napja

Én a kislányom születése előtt is rendszeresen jártam reggelente futni!Mindig fokozatosan,először csak pár perc,majd minden reggel többet!A terhesség és a szülés utáni 1 év kimaradt,de utána folytattam!Minden körülmények között kell időt szakítania az embernek magára!Sokkal energikusabb vagyok és újult erővel nézek szembe a napi problémákkal!Én csak ajánlom!

válasz erre

vodor48

11 éve, 2 hónapja és 16 napja

Nagyon igaz. Reggeli előtt egy 5-10 perces futás és olyan, mintha kicseréltek volna. Nincs napközbeni fáradság, energikus vagy és csak csodálkozol, hogy mitől van.
Próbáljatok időt szakítani rá, jót tesz.

válasz erre

Móni

11 éve, 2 hónapja és 16 napja

Reggeli után szoktam inkább mozogni, úgy gondoltam jobb lemozogni a kaját...

válasz erre

Sandy

11 éve, 2 hónapja és 16 napja

Linda írta:
jó lenne reggeli előtt mozogni, de nincs időm és lusta is vagyok hozzá
Ezzel nem vagy egyedül, mert én detto.röhögő smiley

válasz erre

Linda

11 éve, 2 hónapja és 16 napja

jó lenne reggeli előtt mozogni, de nincs időm és lusta is vagyok hozzá

válasz erre

Sonci

11 éve, 2 hónapja és 17 napja

Nem szeretek futni...szomorú smiley

válasz erre

mokus84

11 éve, 2 hónapja és 17 napja

Nincs is jobb napindító mint egy pár perces futás. Egész nap friss tőle az ember!

válasz erre

moni1294

11 éve, 2 hónapja és 17 napja

Sajnos nincs rá időm...szomorú smiley

válasz erre