Itt az ősz és máris jön a betegség? 5 tipp, hogy idén másként legyen!

Brauny , 2018. október 06.
Az őszi szezont nagyon sokan kezdik kötelező betegeskedéssel, aminek az oka több tőről fakad, de általában a nagy nyári melegről való nehézkes átállás mellett az immunrendszer általános gyengesége áll a háttérben, sőt akár lelki problémákhoz is visszavezethető a dolog. Amennyiben idén meg akarod úszni a dolgot, még nem késő felkészülni, sőt adunk is öt szuper tippet, amivel garantáltan elkerülheted a betegséget.


1. Először is legyél minél többet a levegőn!

A hűvösebb őszi idő arra készteti az embereket, hogy több időt töltsenek a négy fal között, ami immunrendszerük védelmét tekintve a lehető legrosszabb, hiszen így esélye sincs szervezetünknek arra, hogy fokozatosan hozzászokjon a változó időjáráshoz, ergo az első adandó alkalommal sokként éri az immunrendszert a sok baktérium és vírus. Hogy ezt elkerüld, tegyél minden nap, lehetőleg már késő délután nagy sétákat odakint, hiszen ennél jobb immunerősítőt aligha találhatsz.

Itt az ősz és máris jön a betegség? 5 tipp, hogy idén másként legyen! - 2. kép

2. A mozgást se felejtsd el!

Mindegy, hogy a szabadban, vagy a konditeremben, de a testmozgás rendszeresítésére nagy szükséged van az egészséges és kiegyensúlyozott immunrendszer eléréséhez. Minél többet mozogsz, annál jobban bírja majd szervezeted a megpróbáltatásokat, és minél többet vagy közben a szabad levegőn, annál erősebb lesz majd az immunvédelmed is.

3. A táplálkozás nagyon fontos!

Nem véletlenül, hiszen immunrendszerünket a legjobban a szervezetünkbe juttatott tápanyagokkal tudjuk megtámogatni a legkönnyebben. Ügyeljünk rá, hogy változatosan étkezzünk, hogy minden nap többször is együnk zöldséget, gyümölcsöt, hiszen minél többfélébb vitamint és ásványi anyagot juttatunk a szervezetünkbe, annál erősebbek leszünk. Lényeges továbbá a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás is, a sok vízzel vagy teával ugyanis felgyorsítjuk szervezetünk méregtelenítését, ami segít legyűrni a kezdődő betegségeket.

Itt az ősz és máris jön a betegség? 5 tipp, hogy idén másként legyen! - 3. kép

4. A vitaminról se feledkezz el!

Persze a táplálkozás önmagában gyakran nem elég, szükséges lehet még mellé egy kis extra vitamin is. Hogy ezt táplálék-kiegészítőkkel visszük-e be a szervezetünkbe, vagy megpróbálunk természetes úton járni, az csak rajtunk múlik, de ne felejtsük el, nemcsak a C-vitamin a fontos, hanem a D-vitamin is - ha nem fontosabb -, ugyanakkor a multivitaminoktól gyakran jobb távol tartani magunkat, hiszen többet árthatnak, mint használhatnak bizonyos esetekben.

5. Figyelj oda az öltözködésre!

Persze a belső támogatás mellett azért kívülről is oda kell figyelni arra, hogy ne fázzunk meg, ezáltal próbáljunk meg rétegesen felöltözni, és akár tetszik a nyári lazaság után, akár nem, ha melegünk van, vetkőzzünk és cipeljük a kabátunkat, ha fázunk, akkor pedig öltözzünk fel, de ezt az állapotot ne hagyjuk tartósan fennmaradni, vagy ne engedjük, hogy megizzadjunk, emiatt ugyanis könnyen meghűlhetünk.
 
3 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #3 • 8 hónapja, 1 napja

Öltözködésen sokan múlhat. A fiatalok szeretik ezt elfelejteni..

becky • Messiás #2 • 8 hónapja, 2 napja

Multivitamint szedek, általában ez beszokott jönni, de szinte minden évben megbetegszem. Sajnos sok emberrel találkozom nap mint nap. Elkerülhetetlen, hogy beteg legyek.

Gizus • Überbrutál #1 • 8 hónapja, 2 napja

Vitaminok fontosak amit jobb friss gyümölcsökkel bevinni.