7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Itt az ősz, a teaszezon: ezért igyál sok teát!

2020. szeptember 16.
66.9911
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A nyári nagy melegben az emberek többsége viszolyog attól, hogy meleget igyon, így ilyenkor a különféle teák szóba sem jöhetnek, de miután beköszöntött az ősz, előbb sötétedik és lassacskán a hőmérsékletek is hűlnek, így ha előbb nem, legalább az esti órákban jól esik elkortyolgatni egy-egy csésze finom teát. Ezt pedig érdemes lenne rendszeresíteni, sőt áttérni arra, hogy naponta több csészével elfogyasszunk, mert rendkívül jó hatást gyakorolhatunk ezáltal a szervezetünkre. Hogy miként és egyáltalán miért igyunk sok teát? Lássunk pár nyomós érvet!


Erősíthetjük az immunrendszerünket

Ebben a járványhelyzetben kifejezetten lényeges lehet, hogy ott erősítsük az immunrendszerünket, ahol csak tudjuk. A megfelelő gyógyteákkal, például a speciális immunerősítő teákkal, a csipkebogyóval, a bodzával vagy a citromos teával elképesztő hatást érhetünk el ezen a téren, de akkor sem rossz az összkép, ha csak valamilyen gyümölcsteát választunk. Ezzel ugyanis hozzájárulunk szervezetünk hidratálásához, ami alapvető fontosságú ahhoz, hogy a szervezetünk szembeszálljon a kórokozókkal, a méreganyagok kiválasztásával, tehát az immunrendszer így is erősödik majd.

Itt az ősz, a teaszezon: ezért igyál sok teát! - 2. kép

Megszépíthetjük a bőrt

Szintén a hidratáláshoz vezethető vissza, hogy a rendszeres teafogyasztás olyan sok ásványi anyagot és antioxidánsokat, azaz vitaminokat juttat a szervezetünkbe, hogy az alapvető fontosságú lesz a tiszta, egészséges és szép bőrhöz. Kifejezetten előnyös olyan személyeknek, akik aknés bőrtől vagy ekcémától szenvednek, de érdemes itt kiemelni, hogy léteznek direkt olyan gyógyteák is, melyek jó szolgálatot tehetnek ebből a szempontból, például a méregtelenítők általában mind ide sorolhatók.

Növelhetjük az aktivitást

A legtöbb tea rengeteg energiát, többségük koffeint is tartalmaz, ezért nem feltétlenül szerencsés őket lefekvés előtt fogyasztani, azonban reggel vagy ebéd után egy-egy csésze kiadós tea - például egy erős fekete tea - annyira növelheti az aktivitásunkat, hogy úgy érezhetjük majd magunkat, mintha legurítottunk volna egy nagy kancsó kávét. Erre a legtöbb teatípus képes, miközben hozzájárulnak például a stresszoldáshoz, sőt növelik a koncentrációs képességünket is.

Itt az ősz, a teaszezon: ezért igyál sok teát! - 3. kép

Leküzdhetjük a gyomorproblémákat

A kellemesen meleg teák többsége - pláne cukor nélkül - nagyon jót tesz a gyomornak, ezáltal a különféle gyomorproblémák leküzdésében szintén nagy szerepet játszhat, ha napi két-három csészét megiszunk. Kifejezetten hatásos lehet gyomorgörcsök és puffadás esetén, de az emésztést szintén meggyorsíthatjuk vele. Különösen pozitív eredményt kaphatunk ezen a téren akkor, ha direkt borsmenta teát iszunk, amiben olyan összetevők vannak, melyek ezt a hatást megnövelik.

Lefogyhatunk vele

A sok teafogyasztás igazoltan segíti a fogyást, ezáltal különösebb energiabefektetés nélkül annyira felpörgethetjük az anyagcserénket és elindíthatjuk a zsírégető folyamatokat, hogy akár megfelelő étrend mellett is ledobhatunk magunkról néhány felesleges kilót. Különösen érvényes ez abban az esetben, ha például direkt zöld teát fogyasztunk!
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

3 éve, 10 hónapja és 14 napja

Nálam alap a tea ivás ősszel, télen. Imádom őket.

válasz erre

pilótakeksz

3 éve, 10 hónapja és 22 napja

Nagyon szeretem a különleges teákat télen. Mindig veszek egy csomót.

válasz erre