Itt a tavasz, mi pedig adunk pár tippet a pénztárcabarát sportoláshoz

Brauny , 2017. március 22.
Megérkezett a tavasz, az igazi jó idő, ami bár még strandoláshoz nem alkalmas ugyan, de arra tökéletesen, hogy kimozdulj egy kicsit, és újra nekiláss sportolni. Amennyiben benned is megvan a hajlam, csak éppen a pénztárcádnak nincs kedve hozzá, akkor most jól figyelj, az alábbiakban ugyanis összeszedtünk néhány olyan hasznos tippet, amelyek jóvoltából több ezer forint elköltése nélkül tudod rendszeresen megtornáztatni magadat.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Ne fizesd meg a márkát!

Jól jegyezd meg, hogy ha sporteszközt szeretnél vásárolni, akkor nagyon sok esetben csak azért drágábbak bizonyos termékek, mert jobb márka van ráírva, és nem azért, mert valóban jobb minőségűek. Ez tipikus esete például a súlyzóknak vagy például bizonyos ruhaneműknek, miközben egyes termékeknél azért persze figyeljünk a minőségre, hiszen egy TRX kötél esetében lényeges lehet a jobbat megvenni, de más esetben rengeteget spórolhatunk.

Itt a tavasz, mi pedig adunk pár tippet a pénztárcabarát sportoláshoz - 2. kép


2. Edzőterem? Menj már...

Nincs pénzem edzőteremre, ezért nem is mozgok. Ez a legbénább kifogás, amit valaha hallottunk, és máris mondjuk, hogy miért! Egy kis futáshoz például nem kell edzőterem, ki lehet menni a közeli parkba is hozzá, ha pedig súlyzós és saját testsúlyos edzésekre vágyunk, ahhoz a nappali, vagy otthonunk valamelyik helyisége is megteszi. Hogy nincs motiváció és edző? Kapcsold be a számítógépet, menj fel a Youtube-ra és keress magadnak egy jó tréning videót. Probléma megoldva!

3. Sportolj úgy, ahogyan tudsz!

Ha nem kenyered a szobában való ugrándozás, mert a sport számodra kifejezetten szabadtéri elfoglaltság, akkor sportolj úgy, ahogyan tudsz. Menj ki, focizz a gyerekkel, szedd elő a kerékpárt és tekerj egy nagyot, sétálj egy hatalmasat, indulj el futni egyet és így tovább. Ezekhez rendszerint nem kell semmiféle drága holmit sem megvennünk amatőr szinteken, szóval nem az a lényeg, hogy milyen ruhád vagy felszerelésed van, sokkal inkább az, hogy átmozgasd minden porcikádat.

Itt a tavasz, mi pedig adunk pár tippet a pénztárcabarát sportoláshoz - 3. kép


4. Használd a szabadtéri kondiparkokat!

Országszerte egyre több helyen avatnak fel szabadtéri kondiparkokat, melyek jó időben a legjobb alternatívát jelentik ahhoz, hogy már-már edzőtermi keretek között mozgassuk át magunkat. Forgalmasabb helyeken az ilyen kondiparkok rendszerint úgyis tömve vannak, szóval nem leszel egyedül, de ha mégis tartanál ettől, akkor kérd meg egy ismerősödet, hogy tartson veled, és menjetek ki együtt kondizni egyet a parkba, aminél jobb kikapcsolódást és szabadtéri sportolást elképzelni sem tudnánk.

5. Ha mégis kell valami, akkor figyeld az akciókat!

Amennyiben mégis valami olyan sportot szeretnél űzni így tavasszal, amihez speciális felszerelés kell, esetleg konditerem, akkor csak egyet tudunk tanácsolni neked: figyeld az akciókat! Az eszközök beszerzéséhez érdemes körülnézned az interneten és alaposan áttanulmányozni több internetes bolt kínálatát is, vagy figyelni az edzőtermeket, akik rendszeresen kínálnak akciós bérleteket, vagy olyan lehetőséget, hogy egyfajta hűségidő megváltásával olcsóbban biztosítják számodra a belépőt legalább egy vagy két évig.
 
1 hozzászólás

Zita.Péter • Überbrutál #1 • 1 éve, 10 hónapja és 16 napja

Végre lehet a szabadban is jókat sportolni.