2019. január 20., vasárnap • Fábián, Sebestyén

Itt a tavasz, kezdődhet a méregtelenítés

Brauny , 2015. március 21.
A téli időszakban az emberi szervezetben jellemzően felhalmozódnak a méreganyagok, ami azt vonja maga után, hogy a tavasz beköszöntésével érdemes egy alapos méregtelenítő kúrát tartanunk ahhoz, hogy szervezetünk tisztán, felkészülten kezdhesse meg az év legszebb és legmozgalmasabb időszakát. Ha te is szeretnél méregteleníteni, de nem igazán tudod, hogy miként kezdj neki, akkor érdemes átfutnod cikkünket néhány hasznos tanács érdekében.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 Itt a tavasz, kezdődhet a méregtelenítés - 2. kép

A leghatásosabb méregtelenítő kúra nem más, mint a vízfogyasztás megnövelése. Ezt a vesék túlterhelése miatt érdemes csak időszakosan végrehajtani, ezáltal a napi 1,5-2 liter bevitt folyadékot - amit mindenkinek ajánlott lenne elfogyasztania -, a tavasz közeledtével növeljük meg legalább 3 literre. Ez felgyorsítja anyagcserénket, megtisztítja sejtjeinket a káros anyagoktól, ezáltal hozzájárul ahhoz, hogy megtisztuljunk, és búcsút mondjunk a méreganyagokból. Ha a vízmennyiség növelése már nem megy, tisztító teákkal, valamint 100 százalékos zöldség- és gyümölcslevekkel fokozhatjuk a hatást.

Érdemes ugyanakkor a megnövelt vízfogyasztás mellett odafigyelni majd néhány apróságra is, így például arra, hogy mellőzzük étrendünkből az erősen fűszeres, vagy egészségtelen ételeket legalább a kúra idejére - aminek optimális időtartama legalább egy hét. Ebben az időszakban hagyjuk el a kávét is, és fogyasszunk helyette zöld teát, ami egyrészt sokkal egészségesebb alternatíva, másrészt pedig ugyanúgy tartalmaz koffeint, nem utolsó sorban nem von el vizet a szervezetből, mint a kávé. A zöld tea ezen felül rengeteg olyan aminosavat és antioxidánst tartalmaz, amelyek segítenek a méregtelenítés hatékonyságának fokozásában is.

Itt a tavasz, kezdődhet a méregtelenítés - 3. kép

Ha még magasabb szintre szeretnénk kapcsolni a méregtelenítést, érdemes direkt méregtelenítő teákkal indítani minden egyes napunkat legalább a kúra idején. Ezek kapcsán fontos, hogy minden reggel, éhgyomorra igyunk belőlük egy-egy csészével, de emellett napközben, lehetőleg ebéd után is fogyasszuk őket az optimális hatás érdekében, bizonyos esetekben pedig akár még este is belefér egy-egy csésze. Híresen jó, gyógynövény alapú méregtelenítő teáink a kamilla, a gyermekláncfű, az édeskömény, a csipkebogyó, a citromfű és még a borsmenta is. Ha valaki nem szeretne ilyen forrázatokkal bajlódni, a herbáriákban számos filteres méregtelenítő teakeveréket is találhat már.

Amennyiben ezen felül is szeretnénk fokozni a tavaszi méregtelenítés folyamatát, fontos hogy legalább minden másnap mozgást is beiktassunk a kúra idejére. Ez lehet egy félórás séta is, vagy valami keményebb edzés, a lényege, hogy beindítsuk az anyagcserénket a minél hatékonyabb méregürítés érdekében. Kiemelten hatásos lehet, amennyiben eljárunk szaunázni, heti egy-két alkalom ugyanis nagyon jó hatást válthat ki szervezetünkből a méregtelenítés tekintetében.
 
3 hozzászólás

Carrie • Megszállott #3 • 4 éve, 2 hónapja

Erre a tea és a gyümölcs a legjobb. És persze sport!

becky • Messiás #2 • 4 éve, 2 hónapja

Citromfű tea méregtelenítést kipróbalom.

Cynthia • Überbrutál #1 • 4 éve, 2 hónapja

Én még nem vágtam bele, de majd fogom, mert muszáj.