Iránban betiltották a zumbát, mert nem felel meg az iszlám szabályainak

Brauny , 2017. június 19.
Ha máshol nem is, a folyamatos és egyre brutálisabb terroristaakciók révén már bizonyára megbizonyosodtunk arról, hogy az iszlám vallás mennyire összeférhetetlen az európai értékrendekkel, amit nagyon jól bizonyít ez a legújabb intézkedés is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A New York Times legfrissebb beszámolói szerint ugyanis Iránban is nagy divattá vált a közelmúltban az egészséges életmód hajszolása, így megjelent a köztudatban a zumba fitnesz is, aminek nem volt hosszú pályafutása, vallási ellentétekre hivatkozva ugyanis az ország vezetése betiltotta azt.

Természetesen ez ismét csak látszatintézkedés az országban, hiszen ahogyan korábban az alkoholfogyasztást és a bulizást, úgy ezt sem tudják majd egykönnyen betiltani, egy helyi oktató ugyanis a lapnak elmondta, hogy mindössze annyit tesznek majd, hogy nem hívják többé zumbának ezt a fajta fitneszt.

Az oktató egyébiránt egyetértett abban, hogy vallási szempontból a zene és a tánc ellenkezik az iszlám elveivel - hiszen mindkettő az örömszerzésen alapul, és ez bűnös dolog -, de megfelelő öltözékben úgy gondolja, hogy ez nem egy tiltandó cselekedet ebben a tekintetben.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!