12 °C
enyhe eső
2024. április 20., szombat
Tivadar

Így szőrtelenítenek a nők világszerte

2018. június 20.
16.4281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nemrégiben a Braun egy globális felmérésben a szőrtelenítési szokásikról kérdezték a nőket, akik elárulták, hogy a legtöbben az utolsó percben szoktak szőrteleníteni, és túl elfoglaltak ahhoz, hogy szépségszalonba menjenek el gyantáztatni. Az alkar szőrzet leginkább az orosz nőket zavarja, míg a legfegyelmezettebb szőrtelenítők az ázsiai nők.


A felmérésben európai, ázsiai és amerikai nőket kérdezett az egyik legnagyobb epilátorokat és borotvákat gyártó vállalata. A felmérésből kiderül, hogy a nők közel 78%-nak napi rutinjába világszerte beletartozik az arc hidratálása, 76%-nak az otthoni szőrtelenítés is, a sminkelés pedig 71%-nak mindennapos. Szőrtelenítéskor a 96%-uk elsősorban a lábait helyezi előtérbe és a bikinivonalukat, míg a legkevésbé az arc (38%) és a kezek (43%) szőrszálaival foglalkoznak.

Érdekesség, hogy az orosz nők 99%-a szabadul meg az alkarján található szőrszálaktól, míg az osztrák, svájci és német nők csupán 47%-a vágja le rendszeresen a karszőrzetét. Azok a nők, akik otthon szőrtelenítenek legalább heti egyszer epilálnak, borotválkoznak (61%), míg a nők 41 százaléka havi egyszer jár szépségszalonba, hogy gyantáztasson.

Így szőrtelenítenek a nők világszerte - 2. kép


Ha szőrtelenítésről van szó, akkor ezek a legfontosabb szempontok: hosszan tartó hatás, a kényelem és az állandó hozzáférhetőség. A hölgyek majdnem háromnegyedének, 73%-nak fontos a fájdalommentesség, bár a legtöbben tudjuk, hogy a szépség sokszor fáj.

Abszolút nemzetközi az egyetértés abban, hogy inkább az otthoni szőrtelenítést részesítik előnyben a megkérdezettek. 44%-uk egy hónapban többször is borotvát használ, ritkábban epilátort vagy IPL-t. A nők felének, 56 százaléknak a pénz is szempont: bár a szépségszalon az egyik legelterjedtebb módja az otthonon kívüli szőrtelenítésnek, és egyúttal ez a legdrágább is.

Így szőrtelenítenek a nők világszerte - 3. kép


Dr. Tamási Béla bőrgyógyász szerint érdemes néhány aranyszabályt betartani, ha otthoni epilálást választjuk:

Száraz epiláláshoz a bőrnek tisztának és száraznak kell lennie, tehát előtte mosakodás javasolt, ami egyébként a bőrt és a szőrszálakat is felpuhítja. Az epilátort derékszögben kell tartani a bőr felszínére, és a szőr növekedési irányával ellentétesen kell mozgatni, így a leghatékonyabb. Mivel epilálás után közvetlenül és néhány órán át a bőr irritált lehet, javasolt mindig egy nappal azelőtt epilálni, hogy "valahol megmutassuk" az éppen szőrtelenített testrészt.
2 hozzászólás

debbie

6 éve, 4 hónapja és 1 napja

Epilátort használok már hozza szoktam.

válasz erre

eperjam

6 éve, 4 hónapja és 2 napja

Néha használok epilátort, főleg ha pl nyaralni megyünk, de inkább borotva párti vagyok. Nem bírom a fájdalmat.

válasz erre