12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Így ne öltözködj, ha nem akarsz öregebbnek látszani

2021. április 04.
65.1051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Az, hogy fiatalok vagy fiatalosak vagyunk, közel sem minden esetben csak a genetikának köszönhető, hiszen egy rosszul megválasztott ruhaköltemény legalább olyan sokat árthat ezen a téren, mint egy előnytelen smink. Itt pedig közel sem a trendi öltözködésről van szó, éppen ellenkezőleg, sokkal inkább arról, hogy vannak olyan színek és fazonok, melyek sok-sok évvel öregíthetnek minket. Ha tehát nem akarunk öregebbnek látszani a korunknál, az alábbiakkal csak óvatosan!


A fekete nem minden esetben szerencsés

Noha a fekete színű ruhák bizonyos esetekben nagyszerű kiegészítők, hovatovább kifejezetten előnyösek bizonyos testalkatok esetén, azonban a túl sok vagy túl gyakori fekete bizony öregíthet minket - pláne a téli időszakban. Merthogy a fekete színtől sápadtabb lehet az arcunk, sokkal jobban előtérbe kerülnek a ráncok, a szemkörnyéki karikák és szarkalábak. Persze nem kell lemondani a feketéről, de válasszunk fiatalabb, vadítóbb fazonokat, illetve koncentráljuk inkább a szoknyák és nadrágok terén erre a színre, ha kifakult a bőrünk.

Így ne öltözködj, ha nem akarsz öregebbnek látszani - 2. kép

Öltözködj a korodnak megfelelően

Rengetegen elkövetik azt a hibát, hogy az ötlözködés szempontjából nem veszik figyelembe a korukat, ezáltal olyan ruhákat is felvesznek, amit például tinédzserkorukban. Márpedig egy mélyen kivágott trikó egyáltalán nem szerencsés egy hatvan feletti hölgynek, hiszen kihangsúlyozza a ráncos melleket, ami sajnálatos módon rendkívüli mértékben öregbíti az adott illetőt. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy 60 évesen otthonkában kell járnunk, de nem is egy falatnyi haspólóban vagy trikóban, ezt mindenképpen jegyezzük meg.

A nadrágkosztüm már nem az elegancia jelképe

Volt idő, amikor boldog-boldogtalan nadrágkosztümben járt azért, hogy nőként fontosnak tűnjön és elfogadtassa magát a társadalommal, de ez a szerelés ma már sajnos kifejezetten hátrányos, egyáltalán nem divatos, sőt öregíti is az embert. Nem is azért, mert nem áll jól sokak számára, sokkal inkább azért, mert egy letűnt korra emlékezteti az embereket, vagyis azt mutatja, hogy viselője finoman szólva sem mai csirke már.

Így ne öltözködj, ha nem akarsz öregebbnek látszani - 3. kép

A szoknya néha szintén öregít

Sok nő próbálja meg úgy megélni a nőiességét idősebb korában, hogy szoknyát húz, csakhogy a szoknya sajnos rengeteg esetben piszkosul öregíteni tudja az embereket. Különösen akkor, ha például túl hosszú vagy túl rövid fazon mellett döntünk. A csőszoknyák sem állnak jól a hölgyeknek egy bizonyos kor után - kivéve, ha jó alkatunk maradt -, de a hosszú és bő fazonokat főleg kerülni kell, mert rendkívül öregítenek.

Óvakodj a túl sok rétegtől

A fiatalosság kulcsa az egyrétegű öltözködés. Ma már nincsenek alsószoknyák, nincs kendő, nincs vastag pulóverre húzott mellény, éppen azért, mert ezek egy letűnt korszak öltözködési szokásai, melyek ma már egyáltalán nem szerencsések. Ha igazán fiatalosak akarunk maradni, akkor finoman alkalmazzuk a rétegeket, megvan a módja annak, hogy miként öltözzünk melegen, de mégse váljunk közben hóemberré.
1 hozzászólás

pilótakeksz

3 éve, 2 hónapja és 23 napja

Manapság nem egy nehéz dolog fiatalosan öltözködni szerintem.

válasz erre