Így készítsd fel az arcbőrödet az őszre!

Szofi Kakuk , 2019. szeptember 28.
Az évszakváltás beköszöntével minden esetben kardinális kérdéssé válik az, hogy a bőrápolási rutinunkat le kell-e cserélni vagy sem. Ténylegesen le kell váltani a nyári könnyed, hidratáló termékeket egy nehezebb, táplálóbb verzióra? A bőrápolási szakértők szerint, mindenképpen ajánlott az évszakok változásait is figyelembe venni, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy a teljes szépségpalettát meg kell újítani és a jól bevált készítményektől is eltávolodni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A bőrápolás esetében a rutinváltás abban az esetben ajánlott, ha a bőr egyénileg igényli vagy valamilyen bőrprobléma lép fel, ami miatt muszáj egy speciálisabb rutint végigvinni. A bevált termékeket őszre is be lehet vetni úgy, hogy közben a bőr sem lesz szárazabb vagy kezelhetetlenebb a hirtelen jövő hidegebb időjárástól vagy a gyakoribb esőzésektől.

A bőrápolás egy nagyon komplex dolog. Az egyén, ebben az esetben a legfontosabb, amellett, hogy biztosra tudjuk, hogy milyen típusú bőrünk van és mik azok az alapelvek, amik mentén ápolni szándékozzuk az arcbőrünket az életkori sajátosságok figyelembevétele mellett.

Így készítsd fel az arcbőrödet az őszre! - 2. kép

1. Gyengéd arctisztítás, szárító termékek nélkül!

Az arctisztítás az egyik olyan alapvető rutinlépés, amelyet minden este és reggel el kell végezni, hogy a környezeti hatások, a smink és egyéb szennyeződések lekerüljenek az arcról. Az olajbázisú lemosók könnyedek, kíméletesek és amennyiben parfümmentes verzió mellett döntünk, a szárító és húzódó arcbőrt is magunk mögött hagyhatjuk. A habzó lemosókat ezzel szemben ajánlott elhagyni az őszi hónapoktól kezdődően, ugyanis ezek a termékek sokszor képesek a bőr felső rétegének az egyensúlyát megbillenteni, ráadásul szárító utóérzetet is adhatnak.

2. Elő a rétegezéssel!

Dél-Koreában a 10 lépéses hidratáló rutin hihetetlenül népszerű, aminek az is az egyik nagy előnye, hogy a bőr megfelelő hidratáltsága alapnak számít. Mindemellett a bőr előkészítése révén, a felaplikált smink is sokkal szebben és élénkebben mutat az arcbőrön. Az őszi hónapokban sokkal többször szembesülhetünk azzal, hogy az arc bizonyos részei szárazabbak, amelyek a külső tényezőktől, mint például a fűtési szezontól még inkább látványosak lehetnek. Ilyenkor sem szabad elhagyni a könnyed misteket, tonereket és szérumokat, amelyek a koncentrált hatóanyagtartalmúk mellett a víz visszapótlást is biztosítani tudják.

Így készítsd fel az arcbőrödet az őszre! - 3. kép

3. Szerezz be egy krémes állagú pakolást!

A nyári mattító hatású pormaszkok helyett, részesítsük előnyben a krémes formulákat. Ezek közül is a táplálóbb verziókat keressük. A mézes pakolások például, nyugtatják és hidratálják is a bőrképet. A krémes állagnak köszönhetően lemosáskor sem kell az arcbőrre száradt maszkmaradékot törölgetni, hanem csak egy meleg és krémes maszkalapot, ami után, az általános, általunk kedvelt rutinunkat is rögtön folytatni tudjuk.

4. Használj retinoidokat!

A retinoidok olyan A-vitamin származékok, amelyek megújítják a bőrképet és serkentik a kollagéntermelést. Az anti-aging rutin egyik leghatékonyabb összetevőtípusa, amely látványos eredményeket képes produkálni az öregedő bőr esetében is. A retinoidok közül az egyik legismertebb származék a retinol, amely arra készteti a bőrsejteket, hogy aktívizálják magukat, így kezdetét veheti a bőrmegújulás.

Így készítsd fel az arcbőrödet az őszre! - 4. kép

5. Reggel és este is hidratálj!

A ceramidokkal gazdagított hidratáló krémek használata ősszel szinte kötelező. Akár rétegezős rutint alkalmazunk, akár könnyed és a minimál arcápolás mellett voksoltunk le, a hidratálás az egyik legfontosabb lépés, amit persze magas hatóanyagtartalommal rendelkező krémekkel is ki tudunk váltani, amivel a szabadgyökök túltengését is lassítani tudjuk.
 
1 hozzászólás

leoni • Messiás #1 • 3 hete

Ugyan azt az arckrémet használom télen és nyáron, nekem megfelel.