12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Így készíthető szemhéjfesték házilag

2016. október 23.
11.0461
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A boltokban beszerezhető kozmetikumok legtöbbjével sokaknak az a legnagyobb problémája, hogy nem tudják, pontosan miből készültek, így sokakban felmerül a gondolat, hogy otthon készítsenek maguknak efféle kenceficéket. Habár vannak olyan termékek, amelyeket nagyon nehéz, vagy kis túlzással lehetetlen otthon előállítani, de példának a szemhéjfesték házilag is könnyedén elkészíthető, méghozzá nem csak meglepően könnyen, hanem mindezen túl olyan színben, amilyenben csak akarjuk, és amilyenben nem kizárt, hogy a boltokban egyáltalán nincs.


Miért előnyösebb az otthon elkészíthető szemhéjfesték?

A szemhéjfesték, vagy más néven szemhéjpúder egy olyan szépségápolási termék, amely nagyon közel kerül a szemünkhöz, ezáltal bármennyire is óvatosak vagyunk vele, akár felhordáskor, akár napközben, akár a lemosáskor kerül belőle a szemünkbe is. Ez elég nyomós ok ahhoz, hogy ne legyen mindegy számunkra, hogy miből áll az adott festék, és mivel az utóbbi években rengeteg kétes eredetű hír érkezett az egyes kozmetikai termékek egészségtelen mivolta kapcsán, ezért amennyiben fontos a szemünk világa vagy érzékeny a bőrünk, mindenképpen érdemes arra törekedni, hogy a szemhéjfesték házilag kerüljön elkészítésre.

Így készíthető szemhéjfesték házilag - 2. kép

Csak ebben az esetben lehetünk ugyanis biztosak abban, hogy nem kerültek felesleges vegyszerek vagy veszélyes színezőanyagok a termékbe, de az egészségügyi okok mellett az sem hátrány, hogy szabadon kísérletezhetünk általa a színekkel, ezáltal akár olyan árnyalatokat is megalkothatunk majd, amiről korábban álmodni sem mertünk volna. Az alacsony árat pedig még szóba sem hoztuk!

Így készíthető szemhéjfesték házilag - 3. kép


Ilyen egyszerűen készíthető szemhéjfesték házilag!

Habár sokan azt hihetik, hogy egy kozmetikumot nagyon nehéz elkészíteni otthon, azonban a szemhéjfesték házilag meglepően könnyen és egyszerűen összeállítható. Hogy mi kell hozzá?

Ételfesték (tetszőleges színben)
Természetes babahintőpor
Víz

Az elkészítéskor az ételfestéket néhány csepp vízben kikeverjük ahhoz, hogy egy színes kis masszát kapjunk hozzá. Nem kell sok, elég lesz egy kiskanálnyi belőle. Kísérletezzünk bátran a színekkel, kevergessünk össze több árnyalatot, de vigyázzunk, mert a végeredmény világosabb lehet, mint az itt látott szín. Ha a massza elnyerte végleges színét, adjunk hozzá egy kis hintőport olyan mennyiségben, amennyi szemhéjfestéket szeretnénk magunknak, de figyeljünk oda, mert minél több hintőport keverünk hozzá, annál világosabb lesz a végeredmény.

Ne ijedj meg, az egész ilyenkor még csak egy vizes massza, ami normális, a gyári szemhéjfesték is így néz ki ilyenkor, a te dolgod, hogy ezt kiszárítsd úgy, hogy egyenletesen felkened egy műanyag felületre. A szárítást a levegő elvégzi helyetted, ezáltal hagyd, hogy elpárologjon belőle a nedvesség, és miután porállagúvá vált az egész, törd össze és szitáld bele egy tégelybe, majd használhatod is a végeredményt. Ugye, hogy milyen egyszerűen készíthető szemhéjfesték házilag?
4 hozzászólás

Sonci

8 éve, 23 napja

Tök jó az ilyen, főleg ha olyan színt szeretnénk, amilyet nem találunk sehol. mosolygó smiley

válasz erre

debbie

8 éve, 23 napja

Kísérletezőknek ez egy jó dolog. Én nem sokat sminkelem magam, így nem is kell ilyesmi.

válasz erre

Edit90

8 éve, 24 napja

Biztosan nem olyan tartós és szép mint egy rendes boltban vásárolt, de ebben legalább tudod, hogy mi van.

válasz erre

zsebibaba

8 éve, 24 napja

És ez mennyire tartós? Van tapasztalata valakinek?

válasz erre