14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Hogyan válasszunk táskát a testalkatunkhoz?

2019. június 15.
11.6641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A táskák a leglátványosabb kiegészítőink egyike, amelyek nemcsak a stílusunkat határozzák meg, hanem a személyiségünket is. Könnyen lehet következtetni az ember egyéniségére fazonból, anyagból, de még táska mintájából is. Az alapdaraboknak mondható kiegészítők azonban, sokszor nagyon el tudják rontani az összképet, ha alkati kérdésről van szó. Nem minden típusú táska áll jól egyes testfelépítéshez és ezeket a szabályokat érdemes szinte ugyanannyira betartani, mint a ruhák esetében.


A testalkatokat 3 különböző csoportba sorolhatjuk, amelyek kis arányban vannak jelen önálló alkati besorolásként. Az emberek 72%-ának a testfelépítése az endomorf, ektomorf és mezomorf keveredéséből áll össze, de ezeknek az eloszlása több tényezőn is múlik. A mezomorf testfelépítésre szokás megjegyezni, hogy ez a szerencsés alkat, hiszen a leginkább arányos alak dominanciája figyelhető meg ebben az esetben. Az endomorf testfelépítés raktároz el több zsírt és jellemző rá a lassabb anyagcsere is. Az ektomorf testhez pedig, a vékony végtagok és a gyengébb izomzat társul. A nők körében könnyedén meg lehet különböztetni a már ismert alkati típusokat, amik a mell, derék, csípő arányát mutatják meg. Ilyen a homokóra, a körte, az alma és az eper is.

Hogyan válasszunk táskát a testalkatunkhoz? - 2. kép



Teltebb alak szerint

A táskánk méretét és a fazonját is sok esetben rosszul választjuk meg, ami egy jól összeállított outfittet is könnyen el tud rontani. Az alacsonyabb, kissé kerekdedebb nők esetében, érdemes a kistáskákat kerülni, jellemzően a túl kicsi hátitáskákat is, amelyek optikailag szélesebbnek mutathatják a hát és a lapocka területeit. Az egyik vállon átdobott szütyő is rossz irányba tereli a fókuszt, ami miatt a derék és comb kap nagyobb figyelmet a kelleténél. Az endomorf alkathoz a közepes méretű, geometrikus formák a leginkább passzoló darabok, amiket egy hosszabb láncos vagy bőr szíjjal ajánlott a vállunkon hordani.

Ideális esetben a táska hossza nem ér lejjebb, mint a comb első harmada. A teltebb alkatú nők mellett, ugyanezek a szabályok vonatkoznak az alacsony termetűekre is. A maxitáskákat, a pakolóstáskákat és az iskolás korszakból fennmaradt hátikat is hagyjuk el és helyette válasszunk finomabb darabokat, amiknek a szabása is egyszerű.

Hogyan válasszunk táskát a testalkatunkhoz? - 3. kép



Homokóra és az eper alkat szerint

A homokóra alkat kínálja a legtöbb lehetőséget kiegészítők szempontjából, ugyanis a hosszt, a méretet és a fazont sem kell túl komolyan venni. A hétköznapokra a legnagyobb befutó ennél a testalkatnál a nyújtott fazon, amelynek van egy kis szögletes varrástechnikája, amiket kézben és vállon is viselhetünk.

Hogyan válasszunk táskát a testalkatunkhoz? - 4. kép



Vékony testalkat alapján

Az idomokban szűkölködők testfelépítésnél lehet egy kicsit optikailag csalni, ilyenkor a kerek formájú, közepes méretű táskák lehetnek a megoldás forrásai. A vállpántos darabok mellett, a hasi-tasi fazonok is teltebbnek mutathatnak, ráadásul a sűrű mintával díszített színes táskák is ugyanezt a hatást adják.

Hogyan válasszunk táskát a testalkatunkhoz? - 5. kép



Semmilyen testalkat sem fekete és fehér, így egy keskenyebb vállal, normál derékbőséggel és szélesebb csípővel rendelkező hölgy esetében is nagy a kínálat a piacon. Az alkalomhoz illő választás mellett, az arányokra kell a hangsúlyt fektetni, mert leginkább ez ad döntő szerepet abban, hogy milyen összképet is kapunk a táskánk által. Örök szabályként érdemes felírnunk magunknak, hogy sem a teltebb testfelépítésűeknek, sem pedig a vékony alkattal rendelkezőknek nem szabad túl nagy vagy túl kicsi fazon mellett levoksolni. Emellett fontos az is, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, így ha a színes mintákat preferáljuk vagy a minimál letisztult darabok illenek bele a stílusunkba, akkor válasszunk eszerint.
2 hozzászólás

blondi

5 éve, 2 hónapja és 11 napja

Nálam mindig nagy méretű táska van, mert sajnos cipelnem kell a laptopomat és még általában egy csomó papirt meg egyebeket. És szinte mindig a vállamon hordom őket.

válasz erre

Linda

5 éve, 2 hónapja és 11 napja

Az igen nem is tudtam h táskát is lehet az alkotunkhoz illőt választani. Érdekes cikk.

válasz erre