2019. február 21., csütörtök • Eleonóra

Hogyan győzzük le a köhögést és a tüsszögést?

Edina , 2014. szeptember 18.
Hamarosan itt az ősz, majd a tél és mindkét évszak komoly veszélyeket rejteget az egészségünk számára. Legfőképpen a megfázást, amely kellemetlen köhögéssel és tüsszögéssel jár.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Az új kutatás szerint átlagosan két és öt megbetegedésen esik keresztül egy ember egy hideg évszak folyamán. Nagyjából mindegyik betegség 9 napig tart. A kutatók azt állítják, hogy életünk 5 évét töltjük a szabadban és bizony a hirtelen jött hideg keseríti meg legtöbbször az életünket.

A hideg elsősorban a légzőszerveinkre hat ki, amely beindítja a bosszantó köhögési rohamokat. Az egyik egészségügyi szakértő elmondta, hogy hogyan lehet a legjobban tenni ez ellen. Állítása szerint a legfontosabb az, hogy mielőtt kimegyünk a hidegbe, gondolatban készítsük fel szervezetünket. Ezután amennyire csak lehet takarjuk el a szánkat pulóverünkkel vagy sállal. Véleménye szerint ha ezeket megtesszük már sokat tettünk a megbetegedés ellen.
 
2 hozzászólás

zitucska • Überbrutál #2 • 4 éve, 9 hónapja és 20 napja

Sokszor nem a nagyon hidegben leszünk betegek, hanem az enyhébb, melegebb időkben, amikor nem is vesszük észre, hogy hideg van.

regeena • Pipi #1 • 4 éve, 9 hónapja és 20 napja

Én mondjuk nem vagyok egy beteges típus. Max egy pici nátha 2-3 évente, de ennyi.