Hogyan győzzük le a köhögést és a tüsszögést?

Edina , 2014. szeptember 18.
Hamarosan itt az ősz, majd a tél és mindkét évszak komoly veszélyeket rejteget az egészségünk számára. Legfőképpen a megfázást, amely kellemetlen köhögéssel és tüsszögéssel jár.


Az új kutatás szerint átlagosan két és öt megbetegedésen esik keresztül egy ember egy hideg évszak folyamán. Nagyjából mindegyik betegség 9 napig tart. A kutatók azt állítják, hogy életünk 5 évét töltjük a szabadban és bizony a hirtelen jött hideg keseríti meg legtöbbször az életünket.

A hideg elsősorban a légzőszerveinkre hat ki, amely beindítja a bosszantó köhögési rohamokat. Az egyik egészségügyi szakértő elmondta, hogy hogyan lehet a legjobban tenni ez ellen. Állítása szerint a legfontosabb az, hogy mielőtt kimegyünk a hidegbe, gondolatban készítsük fel szervezetünket. Ezután amennyire csak lehet takarjuk el a szánkat pulóverünkkel vagy sállal. Véleménye szerint ha ezeket megtesszük már sokat tettünk a megbetegedés ellen.
 
2 hozzászólás

zitucska • Überbrutál #2 • 5 éve, 25 napja

Sokszor nem a nagyon hidegben leszünk betegek, hanem az enyhébb, melegebb időkben, amikor nem is vesszük észre, hogy hideg van.

regeena • Pipi #1 • 5 éve, 25 napja

Én mondjuk nem vagyok egy beteges típus. Max egy pici nátha 2-3 évente, de ennyi.