18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Hízókúra egészségesen

2014. január 11.
2.5631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A legtöbb ember általában hadakozik a kilókkal, és a súlygyarapodás helyett inkább a felesleges kilók miatt aggódik. Vannak azonban olyanok is, akik kóros soványságtól szenvednek és bármit is tesznek, képtelenek magukra szedni akár egy plusz kilót is. Sokan ilyenkor abba a hibába esnek, hogy elkezdenek egészségtelen ételeket fogyasztani, holott hízni egészségesen is lehet.


A hangsúly - bármennyire is meglepő - itt is a mértéktartáson van, tehát nem a töménytelen mennyiségű étel elfogyasztása és nem is a gyors hízás az elsődleges célpont. Elegendő - és egyben így egészséges - ha hetente fél kilogramm pluszt számolunk. Az egészséges hízókúra elsődleges szempontja a rendszeres étkezés.

Tartsuk be a három fő táplálkozást és mellette még kettő-három kisebb étkezést. Elképzelhető, hogy valaki azért nem tud hízni, mert túl gyorsan használja fel a bevitt tápanyagokat. Ilyen esetekben jelenthet megoldás a tápanyag használata, amit italok vagy turmixok formájában érdemes elfogyasztani a főbb táplálkozások között.

Az egészséges hízókúra egyik legjobb alternatívája a roboráló diéta, aminek a lényege, hogy folyamatosan növeljük az energiabevitelt. A rendszeres étkezés mellett így egyre több kalóriát kell fogyasztani, ezért minden főétkezés legyen gazdag a szénhidrátban, a fehérjében és a zöldségfélékben. A diéta egyik fontos alapja, hogy az ételeket úgy készítsük el, hogy a benne levő tápanyagok a legnagyobb mennyiségben maradjanak meg.

Ha nehéz naponta többször nagyobb mennyiségű ételt elfogyasztanunk, hatásos lehet, ha elkortyolgatunk napi 2-3 pohár tejet, ami rengeteg többletenergiát képes adni. Mivel erre minden tejtermék képes, érdemes sok sajtot és joghurtot is enni, de kerüljük a cukrozott termékeket, azok ugyanis több kárt okoznak, mint hasznot.
6 hozzászólás

Móni

11 éve, 1 hónapja és 3 napja

Minden mesterséges súlymódosítás megterhelő. Nálam a fogyás megy nehezen, de lassan szép tempóban azért működik. A lényeg, mint ahogy a cikkben is van, az óvatosság, mértékkel.

válasz erre

mokus84

11 éve, 1 hónapja és 6 napja

Van olyan aki hízni szeretne?meglepett smiley

válasz erre

bonita

11 éve, 1 hónapja és 6 napja

ezt sok nőnek el kellene olvasnia...

válasz erre

Hampster

11 éve, 1 hónapja és 6 napja

Nem szeretnék hízni, de megy a kedvencek közé mert nagyon sok ismerősöm viszont igen.mosolygó smiley

válasz erre

Lili

11 éve, 1 hónapja és 6 napja

Én nem tudok hízni. Igaz nem is nagyon akarok de egy plusz 3 kiló jól jönne...

válasz erre

Sandy

11 éve, 1 hónapja és 6 napja

Ha valaki ezt megcsinálja nem lesz kövér? Ha eléri a súlyt és mégis tovább hízik...?

válasz erre