14 °C
tiszta égbolt
2024. április 28., vasárnap
Valéria

Egy felmérés szerint tízből nyolc nő jobban értékel egy jó éjszakai alvást, mint egy orgazmust

2024. március 16.
22.5951
Mariann profilja, adatai
Mariann
Idén március 15-ére esett az alvás világnapja, melynek célja felhívni a figyelmet a minőségi alvás fontosságára, ugyanis manapság egyre nagyobb gondot jelent az alvás hiánya, valamint a nem megfelelő pihenés, és egy felmérés szerint még az orgazmusnál is fontosabb az alvás.

A Good Housekeeping magazin 1800 főből álló felmérést készített, melyből kiderült, hogy a nők 85 százaléka egy jó éjszakai alvást választana az orgazmus helyett. A férfiaknál ez a szám jóval alacsonyabb, 52 százalékuk a tisztességes szexuális életet részesíti előnyben.

A különbség az lehet, hogy a nők alvásminősége rosszabb, mint a férfiaké. A válaszadók 79 százaléka bevallotta, hogy általában küzd az alvással, és azt mondta, hogy átlagosan egy-két órával kevesebbet alszik egy éjszaka, mint amennyit szeretne. Az Egyesült Királyságban készült felmérés arra is kitért, hogy az emberek 72 százaléka költött már pénzt altatókra. Szinte minden évben készülnek hasonló kutatások, melyekből kiderül, hogy az emberek egyre kevesebb minőségi alvást végeznek.