27 °C
tiszta égbolt
2024. április 29., hétfő
Péter

A szakértők szerint a szájvíz megemelheti a vérnyomást és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát

2024. február 03.
28.1191
Mariann profilja, adatai
Mariann
A fogak ápolása nagyon fontos, azonban nem mindegy, hogy milyen termékeket használunk ehhez, egyes szakértők szerint érdemes lenne elfelejteni a szájvizet, ugyanos képes megemelni a vérnyomást és elősegíteni a cukorbetegség kialakulását.

Sok ember napi fogászati rutinjának része a szájvíz, ami friss leheletet biztosít és megelőzi a fogszuvasodást, ám a legújabb tanulmányok szerint nagyobb kárt okozhat, mint hasznot. Kutatások kimutatták, hogy az antiszeptikus szájvíz összefüggésbe hozható a magas vérnyomás és más egészségügyi problémák megnövekedett kockázatával.

A szájvízben található baktériumölő vegyületek képesek az olyan jó baktériumokat is megölni, melyek segítenek megvédeni szervezetünket az olyan betegségek ellen, mint a szívbetegség és a 2-es típusú cukorbetegség. Számos tanulmány kimutatta, hogy a szájvíz - különösen az antiszeptikus klórhexidint tartalmazó márkák - használata vérnyomás-emelkedéshez vezethet, különösen azoknál az embereknél, akiknek már megemelkedett a szintje.