14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Házi hajnövesztő praktikák

2014. március 20.
2.9031
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A hajvágás lehetőségének köszönhetően azt mindenki tudja, hogy miként szabaduljon meg hosszú hónapok, gyakran évek alatt megnövesztett hajkoronájától, azzal kapcsolatban azonban nagyon sokan tanácstalanok, hogy mi a teendő ellenkező esetben, hiszen sokszor egy örökkévalóságnak tűnik, mire hajunk megnő a kívánt hosszúságúra. Hogy mit tehetünk a folyamat felgyorsításának érdekében? Lássunk néhány működő házi praktikát!



Házi hajnövesztő praktikák - 2. kép

Kutatások bizonyítják például, hogy amennyiben a hajmosás során nem csak arra törekszünk, hogy samponos legyen a hajunk, hanem arra is, hogy közben alaposan megmasszírozzuk a fejbőrünket - természetesen csak lágyan és finoman -, akkor serkentjük fejbőrünk vérkeringését, ezáltal az nem csak felfrissül, hanem több vér jut el a hajhagymákhoz is. Ezzel pedig máris megtettük a legnagyobb lépést ahhoz, hogy hajunk gyors növekedésnek induljon. Nyilván akadnak segédanyagok is, amelyek természetesek és bizonyítottan hatásosak, így példának okáért a rozmaring. Magát a rozmaringot illóolaj, vagy bármilyen krém formájában is hozzákeverhetjük samponunkhoz, a lényeg pedig, hogy az oldatot jól bemasszírozzuk fejbőrünkbe, amivel könnyen eljuttatjuk a hatóanyagokat a hajhagymákhoz.

Természetesen ugyanilyen kiváló hatást érhetünk el akkor is, ha rozmaring helyett vagy mellett jojobát, valamint kakukkfőolajat keverünk samponunkhoz. Nagyanyáink is előszeretettel alkalmazták már ugyanakkor a ricinusolajat annak érdekében, hogy hajuk szép és fényes legyen, azonban ez a készítmény a hajnövekedésre is jó hatással van. Akárcsak például a tojásfehérje, amit pakolás formájában helyezhetünk a fejbőrre, és szintén már az ősidők óta használatos hajerősítő szérum, de a növekedésre is hatással van. Elég hetente egy alkalommal elkészítenünk, és nem kell mást tennünk, mint habbá verve a pakolást tíz percre felvinni fejbőrünkre, majd jó alaposan lemosni onnan.

Házi hajnövesztő praktikák - 3. kép

Természetesen nem csak közvetlen, hanem közvetett formában is befolyásolhatjuk hajunk növekedését, így például a megfelelő napi folyadékmennyiséggel, ami nem csak egészségünknek tesz jót, hanem képes meggyorsítani a haj növekedését, ezáltal megakadályozni a hajhullást is, mivel a folyamat segít a méreganyagoknak a szervezetből való kiürítésében. Maradva a természetes és közvetetten alkalmazandó lehetőségeknél, a zöld tea fogyasztása szintén beindítja a hajhagymák növekedését. Természetesen nem csak elfogyasztva, hanem samponunkhoz keverve is hatásos, de magas csertartalma miatt ez gyakori használatra nem ajánlott.

Hajunk gyors növekedéséhez ugyanakkor minden praktika mellett vitaminra van a legnagyobb szükségünk, méghozzá rengetegre. Vitaminok nélkül ugyanis ne is várjunk eredményeket! A hajnövesztéshez a legfontosabb a B6-, a B8- és a B12-vitamin, amelyeket természetesen zöldségekben is megtalálhatunk, így nagy mennyiségben például a zöldborsóban. A hosszú és egészséges hajhoz ezen felül rengeteg A-, C- és E-vitaminra is szüksége lesz a szervezetünknek. Ha ez megvan, minden adott lesz ahhoz, hogy hajunk extra gyorsasággal nőjön és egészséges maradjon!
6 hozzászólás

Kicsi

10 éve, 10 hónapja és 20 napja

Pillangó írta:
Kíváncsi vagyok, hogy tapasztalat alapján melyik jön be. Van valakinek már valamilyen tapasztalata? Érdekelne
Saját tapasztalat : Ricinus olaj: Működik! Bár most keveréket használok, ricinus olaj, meg kókusz olaj.Megmelegítem, bebugyolálom a hajam egy pár órára,utána gyógynövényes sampon. A hatás: Sűrűbb lett a hajam, kevesebb hajszál a padlón,és a fésűben..Ja, és szép fényt is kapott!

válasz erre

anitaszabo

10 éve, 10 hónapja és 20 napja

A tojástól és az ecettől tényleg fényesebb lágyabb puhább lett a hajam a többit nem próbáltam

válasz erre

Lili

10 éve, 10 hónapja és 20 napja

Úgy hallottam hogy a B vitamin hízlal, a hajhoz meg ez kell. Most akkor hogyan tovább?röhögő smiley

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 10 hónapja és 20 napja

Nem is tudtam, hogy a folyadék befolyással bír a hajnövekedésre.

válasz erre

bonita

10 éve, 10 hónapja és 20 napja

Én azért félek ezektől a házi praktikáktól. Sose lehet tudni...
De ki tudja, lehet valakinek bejön.

válasz erre

Pillangó

10 éve, 10 hónapja és 21 napja

Kíváncsi vagyok, hogy tapasztalat alapján melyik jön be. Van valakinek már valamilyen tapasztalata? Érdekelne

válasz erre