13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Hatékony módszer született a rák gyógyítására

2016. március 05.
6.9581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Habár az orvosok éjt-nappallá téve dolgoznak azon, hogy megtalálják az emberiség egyik leginkább rettegett betegségének, a ráknak az ellenszerét, most úgy tűnik, hogy sikerült ráakadniuk egy újabb sikeres módszerre.

A Londoni Egyetem kutatói jelentették be, hogy bár az immunrendszer eddig is képes volt arra, hogy kisebb mennyiségben felismerje és elpusztítsa a rákos sejteket, egy új módszerrel azonban nem csak felerősítették ezt a hatást, hanem irányítani is képessé váltak, ezáltal a megfelelő DNS analízis segítségével rábírhatják arra a beteg szervezetét, hogy időben észlelje és felvegye a harcot a betegséggel - kvázi öngyógyító folyamatok révén.

Hasonló kísérletek korábban is történtek már, de a tudósok rájöttek arra, hogy csak akkor érhetnek el eredményeket, ha személyre szabott vakcinákat készítenek el.

Ennek részeként a páciensek szervezetéből megpróbálnak antitesteket nyerni, azokat laboratóriumi körülmények között szaporítani, majd visszajuttatni a beteg szervezetébe, hogy ott fölényesen tudjanak végezni a kialakuló, vagy már kialakult rákos sejtekkel.

A szakemberek szerint a terápia már előre haladott állapotban van, ezáltal maximum két éven belül elindulhatnak az első emberi kísérletek is.